ANJI BAI CHA
„bílý čaj“
„Bílý čaj“ z oblasti Anji v čínské provincii Zhejiang. Tmavě zelené lístky bílého čaje srolované do ruliček.
„Bílý čaj“ z oblasti Anji v čínské provincii Zhejiang. Jedná se o zelený čaj zpracovaný z legendárního keře „bílého čajovníku“.
Vesničané objevili v horách tři velmi zvláštní čajovníky, jejichž výhonky brzy zjara měly barvu velmi bledou, až průsvitnou. Proto se mu říká „bílý čaj“ (bai cha), jedná se však o čaj zelený, výjimečné kvality. Sklizeň začíná již na konci března a pro jeden kilogram sušeného čaje je potřeba 4 kilogramy čerstvých lístků.
Jemně nasládle květinová vůně.
Lehká, hladká, nasládle bylinná, později ušlechtile nahořklá.
Volné, rolované hnědozelené až zelenavé lístky.
Světležlutá barva nálevu.
8gr čaje na 600ml vody
6gr čaje na 250ml vody
1 polévková lžíce jsou 2gr
1. nálev: teplota vody 80°C, louhovat do 2 minut
2. nálev: teplota vody 85°C, louhovat 3 minuty
3. nálev : teplota vody 90°C, louhovat 3 minuty
Uvedená příprava je čistě orientační. Záleží na kvalitě vody a chutí každého z nás.
Skladujte v suchu a temnu.
Podobné produkty
BAI MU DAN
„bílá pivoňka“
Světle zelené lístky bílého čaje s ochmýřenými stříbřitými výhonky.
DHARA WHITE
„bílá hvězda“
Bílý ručně sbíraný čaj s oblastí Chamg Mai v džungli z divokých čajovníků typu Assamica.
YA BAO
„zabalené výhonky“
Divoké výhonky zmlazených větví divokých čajovníků.
YIN ZHEN
„Stříbrné jehly“
Velejemný, aromatický, mírně povzbuzující čaj pro celodenní i celovečerní popíjení.