BAI MU DAN
„bílá pivoňka“
Světle zelené lístky bílého čaje s ochmýřenými stříbřitými výhonky.
Nejznámější z bílých čajů, v tomto případě její vyšší třída pocházející z fujianské horské oblasti Fuding.
Světle zelené lístky s jemně nahnědlým okrajem a ochmýřené stříbřité koncové výhonky jsou přepečlivě tříděny umnými ručkami čínských žen. Znamenitý čaj k očistě ducha i těla. Za závojem podmanivě jemné květinové vůně a delikátní nasládlou chutí v třpytivě žlutavém nálevu je skryta veliká síla tohoto čaje.
Jemně nasládle květinová, trochu připomínající květ broskve.
Lehká, hladká, nasládle bylinná, později ušlechtile nahořklá.
Volné, nerolované hnědé, hnědozelené až zelenavé lístky s množstvím
nerozvitých, šedobílých ochmýřených pupenů.
Světležlutá barva nálevu.
8gr čaje na 600ml vody
6gr čaje na 250ml vody
1 polévková lžíce jsou 2gr
1. nálev: teplota vody 80°C, louhovat do 2 minut
2. nálev: teplota vody 85°C, louhovat 3 minuty
3. nálev : teplota vody 90°C, louhovat 3 minuty
Uvedená příprava je čistě orientační. Záleží na kvalitě vody a chutí každého z nás.
Skladujte v suchu a temnu.
Podobné produkty
ANJI BAI CHA
„bílá pivoňka“
"Bílý čaj" z oblasti Anji v čínské provincii Zhejiang. Tmavě zelené lístky bílého čaje srolované do ruliček.
YA BAO
„zabalené výhonky“
Divoké výhonky zmlazených větví divokých čajovníků.
DHARA WHITE
„bílá hvězda“
Bílý ručně sbíraný čaj s oblastí Chamg Mai v džungli z divokých čajovníků typu Assamica.
YIN ZHEN
„Stříbrné jehly“
Velejemný, aromatický, mírně povzbuzující čaj pro celodenní i celovečerní popíjení.