YIN ZHEN
„Stříbrné jehly“
Velejemný, aromatický, mírně povzbuzující čaj pro celodenní i celovečerní popíjení.
Zdravé, silné, ale hlavně křehké ochmýřené výhonky jsou sbírány a zpracovávány výhradně ručně v rodišti tohoto ušlechtilého čaje v čínské provincii Hunan.
Pravidelným požíváním lze dosíci výrazně melancholické nálady.
Nasládlá, slabá jemná vůně připomínající vzdáleně sušené hrušky.
Velmi lehká až éterická, slabě nasládlá.
Dlouhý, lehce hořkosladký, jemně exotický dřevitý dozvuk.
Velmi světle nažloutlá až nazelenalá barva.
Světle šedé až šedobílé, ochmýřené nerozvité pupeny dlouhé až 25mm.
Velmi světle nažloutlá až nazelenalá barva nálevu.
8gr čaje na 600ml vody
6gr čaje na 300ml vody
1 polévková lžíce jsou 2gr
1. nálev: teplota vody 90°C, louhovat do 2 minut
2. nálev: teplota vody 90°C, louhovat 2 minuty
3. nálev: teplota vody 95°C, louhovat 3 minuty
Uvedená příprava je čistě orientační. Záleží na kvalitě vody a chutí každého z nás.
Skladujte v suchu a temnu.
Podobné produkty
BAI MU DAN
„bílá pivoňka“
Světle zelené lístky bílého čaje s ochmýřenými stříbřitými výhonky.
ANJI BAI CHA
„bílý čaj“
"Bílý čaj" z oblasti Anji v čínské provincii Zhejiang. Tmavě zelené lístky bílého čaje srolované do ruliček.
YA BAO
„zabalené výhonky“
Divoké výhonky zmlazených větví divokých čajovníků.
DHARA WHITE
„bílá hvězda“
Bílý ručně sbíraný čaj s oblastí Chamg Mai v džungli z divokých čajovníků typu Assamica.