DIAN HONG „GOLDEN YUNNAN“
„červený junák“
Prvotřídní celolistý čaj Hong cha s velkým obsahem zlatých tipsů.
v láhvi | 98 Kč | skladem
100 gr | 198 Kč | skladem
Vysoce ceněný druh čínského červeného čaje pocházející z provincie Yunnan. Tento čaj je známý pro svou zlatavou barvu čajových lístků, bohatou chuť a jemnou sladkost.
Jemný, stejnoměrně svinutý list hnědočervené barvy s velkým obsahem oranžovo-zlatých tipsů. Větší listy a více tipsů než základní Dian Hong Cha. Charakteristická podmanivá vůně, plná chuť s dlouhým dozvukem. Možno připravit na jeden či vícero nálevů.
Ideální pro milovníky černého čaje, kteří ocení kvalitu a komplexitu. Spojuje tradici, eleganci a lahodnost v každém doušku. Prozkoumejte jeho kouzlo a nechte se unést do horských oblastí Yunnanu.
Jemně sladce medovitá až ovocná, kořenná vůně.
Svižná, plná, hutná, výrazná, sladká, lehce natrpklá čokoládová, medová chuť s přiměřenou svíravostí.
Dlouhý, ušlechtile nahořklý, jemně čokoládový, medový chuťový dozvuk.
Tmavohnědé až černohnědé, zakroucené, velké, dobře stočené listy s četnými žlutohnědými tipsy
Zlato-oranžová, lehce nahnědlá barva nálevu.
9gr čaje na 600ml vody
6gr čaje na 300ml vody
1 polévková lžíce jsou 2gr
1. nálev: teplota vody 85°C, louhovat do 2 minut
2. nálev: teplota vody 90°C, louhovat 3 minuty
3. nálev: teplota vody 90°C, louhovat 3 minuty
Uvedená příprava je čistě orientační. Záleží na kvalitě vody a chutí každého z nás.
Skladujte v suchu a temnu.
Podobné produkty
JIN JUN MEI
„zlaté obočí“
Oxidovaná odrůda jednoho ze tří nejznámějšího a oceňovaného červeného (hong cha) čaje Jin Jun Mei „Zlaté obočí“ z jarní sklizně.
QI HONG
„keemun“
Věhlasný čaj z provincie Anhui, rostoucí v blízkosti řeky Jang´c. s jemnou květinovou a medovou vůni po růžích.
WOORICHA
„domáci čaj“
Jedinečný, výhradně ručně zpracovávaný červený čaj rodiny Yukro z Koreje, ze zahrad pohoří Jirishan.