DIAN HONG „GOLDEN YUNNAN“
„červený junák“
Prvotřídní celolistý čaj Hong cha s velkým obsahem zlatých tipsů.
Prvotřídní celolistý čaj z jihočínské provincie Yunnan.
Jemný, stejnoměrně svinutý list hnědočervené barvy s velkým obsahem oranžovo-zlatých tipsů. Větší listy a více tipsů než základní Dian Hong Cha. Charakteristická podmanivá vůně, plná chuť s dlouhým dozvukem. Možno připravit na jeden či vícero nálevů.
Vhodný k popíjení, když potřeba je překonati samotu.
Jemně sladce medovitá až ovocná, kořenná vůně.
Svižná, plná, hutná, výrazná, sladká, lehce natrpklá čokoládová, medová chuť s přiměřenou svíravostí.
Dlouhý, ušlechtile nahořklý, jemně čokoládový, medový chuťový dozvuk.
Tmavohnědé až černohnědé, zakroucené, velké, dobře stočené listy s četnými žlutohnědými tipsy
Zlato-oranžová, lehce nahnědlá barva nálevu.
9gr čaje na 600ml vody
6gr čaje na 300ml vody
1 polévková lžíce jsou 2gr
1. nálev: teplota vody 85°C, louhovat do 2 minut
2. nálev: teplota vody 90°C, louhovat 3 minuty
3. nálev: teplota vody 90°C, louhovat 3 minuty
Uvedená příprava je čistě orientační. Záleží na kvalitě vody a chutí každého z nás.
Skladujte v suchu a temnu.
Podobné produkty
QI HONG
„keemun“
Věhlasný čaj z provincie Anhui, rostoucí v blízkosti řeky Jang´c. s jemnou květinovou a medovou vůni po růžích.
JIN MAO FENG
„zlaté ochmýřené vrcholky“
Červený čaj (hong cha) z pečlivě vybraných vrcholových pupenů, se dvěma lístky.
JIN JUN MEI
„zlaté obočí“
Oxidovaná odrůda jednoho ze tří nejznámějšího a oceňovaného červeného (hong cha) čaje Jin Jun Mei „Zlaté obočí“ z jarní sklizně.
JIN ZHEN
„zlaté jehly“
Oxidovaná odrůda známého a oceňovaného červeného (hong cha) čaje Jin Zhen „Golden tips“.