HA GIANG „CHÉ DEN“
„červený divoký vietnam“
Červený vietnamský čaj z divoce rostoucích stoletých stromů v oblasti Ha Giang.
100 gr | 285 Kč | dochází
Výsledek cesty z roku 2016 na čajové cestě do džunglí Laosu, Vietnamu a Číny (tzv. Zlatý trojúhelník), jejímž posláním bylo najít nejstarší a nejdivočejší čajové stromy typu Assamica v regionu, odkud samotný čaj pochází. Jedná se o tradičně zpracovaný červený čaj vyrobený ze starých, 100 let starých čajovníků v horách Ha Giangu, v nadmořské výšce více než 1 000 metrů nad mořem ve vesnicích Hmong a Dao. Věk rostlin, ze kterých jsou listy sklizeny, dávají nálevu jedinečnou chuť a vůni. Vůní připomíná černé čaje z Cejlonu.
Pěstování je udržováno bez použití jakýchkoli přípravků na ochranu rostlin. Vyznačuje se kombinaci intenzivních tónů citrusů a sladkosti charakteristickou pro tento čaj s přírodní hořkosti a dozvukem zůstávajícím na rtech.
Hutná, jemně nasládlá, lehce kouřová, kakaová vůně.
Sytá, hutná, divoká, nasládlá, kakaová, lehce kouřová chuť.
Velmi vytrvalý, hutný, nasládle lehce kouřový chuťový dozvuk.
Matně šedočerné, občas zlatavé, stonkovité, dlouhé lístky se zlatými tipsy.
Sytá, žlutočervená barva nálevu.
8gr čaje na 600ml vody
6gr čaje na 300ml vody
1 polévková lžíce jsou 2gr
1. nálev: teplota vody 80°C, louhovat do 2 minut
2. nálev: teplota vody 85°C, louhovat 3 minuty
3. nálev: teplota vody 90°C, louhovat 3 minuty
Uvedená příprava je čistě orientační. Záleží na kvalitě vody a chutí každého z nás.
Skladujte v suchu a temnu.
Podobné produkty
WOORICHA
„domáci čaj“
Jedinečný, výhradně ručně zpracovávaný červený čaj rodiny Yukro z Koreje, ze zahrad pohoří Jirishan.
QI HONG
„keemun“
Věhlasný čaj z provincie Anhui, rostoucí v blízkosti řeky Jang´c. s jemnou květinovou a medovou vůni po růžích.
JIN ZHEN
„zlaté jehly“
Oxidovaná odrůda známého a oceňovaného červeného (hong cha) čaje Jin Zhen „Golden tips“.
100 gr | 269 Kč | skladem
JIN JUN MEI
„zlaté obočí“
Oxidovaná odrůda jednoho ze tří nejznámějšího a oceňovaného červeného (hong cha) čaje Jin Jun Mei „Zlaté obočí“ z jarní sklizně.