JIN JUN MEI
„zlaté obočí“
Oxidovaná odrůda jednoho ze tří nejznámějšího a oceňovaného červeného (hong cha) čaje Jin Jun Mei „Zlaté obočí“ z jarní sklizně.
Oxidovaná odrůda známého a oceňovaného červeného (hong cha) čaje Jin Jun Mei „Zlaté obočí“ z jarní sklizně, v pádě tomto z provincie Yunnan.
Ručně sbírané tipsovité výhonky jsou pokryty jemným chmýřím z jemné jarní sklizně. Oranžovo-hnědý nálev tohoto čaje s hlubokou a výraznou chutí s nádechem tmavé čokolády, medu a ořechů se doporučuje zejména na večer, kdy se vkrádá únava a musíte ještě dlouho vydržet. Drobnější, stejnoměrný list se znatelným podílem zlatých tipsů vydává sladovou, kořeněnou vůni, po zalití se do popředí dostanou spíše silnější čokoládové tóny s dotekem medu. Výrazná chuť s medovými nádechy, podzimní vůně a silný povzbuzující účinek.
Jemně sladce medovitá, až ovocná vůně, bohatá na lehké kořenné tóny
Svižná, plná, hutná, kulatá, sladká, lehce čokoládová, hladká chuť s přiměřenou svíravostí.
Dlouhý, ušlechtile nahořklý, jemně čokoládový kořenný chuťový dozvuk.
Velké lístky červeno zlaté barvy s mladými výhonky pokryty jemným chmýřím .
Oranžovo-hnědý barva nálevu.
9gr čaje na 600ml vody
6gr čaje na 300ml vody
1 polévková lžíce jsou 2gr
1. nálev: teplota vody 85°C, louhovat do 2 minut
2. nálev: teplota vody 90°C, louhovat 3 minuty
3. nálev: teplota vody 95°C, louhovat 3 minuty
Uvedená příprava je čistě orientační. Záleží na kvalitě vody a chutí každého z nás.
Skladujte v suchu a temnu.
Podobné produkty
ZHENG SHAN XIAO ZHONG
„lapsang sušong“
Proslavený čínský červený čaj zpracováván nad ohništěm z borového dříví, čímž získává specifické aróma po kouři.
JIN MAO FENG
„zlaté ochmýřené vrcholky“
Červený čaj (hong cha) z pečlivě vybraných vrcholových pupenů, se dvěma lístky.
QI HONG MAO FENG
„hebké výhonky qimenské“
Vyšší sorta Qi hong plně oxidovaného červeného čaje, vyrobena pouze z jakostních čajových výhonků.