JIN MAO FENG
„zlaté ochmýřené vrcholky“
Červený čaj (hong cha) z pečlivě vybraných vrcholových pupenů, se dvěma lístky.
„Zlaté ochmýřené vrcholky“ -nejvyšší třída mezi čínskými červenými čaji (hong cha) z provincie Yunnan.
Tato čajová delikatesa je z pečlivě vybraných vrcholových výhonků sestávající výhradně ze zlatých, nadýchaných pupenů, se dvěma lístky zlatavé barvy, jemně svinovaných. Výrazná medově čokoládová vůně suchého listu rozvíjející se po zalití v šálu do nebývalé hloubky a vydatnosti se silnými povzbuzujícími účinky.
Doporučuje se pro začátečníky, jelikož chuť je bez svíravostí a dostatečně komplexní.
Výrazná medově čokoládová vůně.
Svižná, plná, hutná, výrazná, sladká, čokoládová, medová chuť s přiměřenou svíravostí.
Dlouhý, ušlechtile nahořklý, jemně čokoládový, medový chuťový dozvuk.
Velké lístky červeno zlaté barvy s mladými výhonky pokryty jemným chmýřím .
Oranžovo-hnědý barva nálevu.
9gr čaje na 600ml vody
6gr čaje na 300ml vody
1 polévková lžíce jsou 2gr
1. nálev: teplota vody 85°C, louhovat do 2 minut
2. nálev: teplota vody 90°C, louhovat 3 minuty
3. nálev: teplota vody 90°C, louhovat 3 minuty
Uvedená příprava je čistě orientační. Záleží na kvalitě vody a chutí každého z nás.
Skladujte v suchu a temnu.
Podobné produkty
JIN ZHEN
„zlaté jehly“
Oxidovaná odrůda známého a oceňovaného červeného (hong cha) čaje Jin Zhen „Golden tips“.
WOORICHA
„domáci čaj“
Jedinečný, výhradně ručně zpracovávaný červený čaj rodiny Yukro z Koreje, ze zahrad pohoří Jirishan.
QI HONG MAO FENG
„hebké výhonky qimenské“
Vyšší sorta Qi hong plně oxidovaného červeného čaje, vyrobena pouze z jakostních čajových výhonků.