WOORICHA
„domáci čaj“
Jedinečný, výhradně ručně zpracovávaný červený čaj rodiny Yukro z Koreje, ze zahrad pohoří Jirishan.
Jedinečný, výhradně ručně zpracovávaný červený čaj rodiny Yukro z Koreje, ze zahrad pohoří Jirishan.
Skutečná rarita, která je spolu se svým zeleným kolegou (Nokcha) chybějícím článkem mezi čínskými a japonskými čaji. Nutno podotknout, že probíhá pouze jediná sklizeň v roce. V překladu „domácí čaj“.
Jeho nepravidelně zkadeřené tmavé listy dávají jasně červený, průsvitný nálev, jehož chuť je plná pronikavých, bohatých vůní, sladká a zároveň lehce slaná, s lehce opečenými, kakaovými podtóny.
Máme to štěstí, že mistr Cho prošel veškerými strasti co se týče evropských směrnicí a dodává své kvalitní čaje výhradně do Dobrých čajoven.
Nasládlá, svěží, kakaová vůně.
Hladká, hutná, uklidňující, nasládlá, lehce kakaová chuť.
Velmi dlouhý, nasládle lehce kakaový chuťový dozvuk.
Matně šedohnědé až tmavěhnědé, dlouhé lístky s velkým podílem tipsů.
Hutná, čokoládová barva nálevu.
9gr čaje na 600ml vody
6gr čaje na 250ml vody
1 polévková lžíce jsou 3gr
1. nálev: teplota vody 80°C, louhovat do 2 minut
2. nálev: teplota vody 85°C, louhovat 2 minuty
3. nálev: teplota vody 85°C, louhovat 3 minuty
Uvedená příprava je čistě orientační. Záleží na kvalitě vody a chutí každého z nás.
Skladujte v suchu a temnu.
Podobné produkty
JIN JUN MEI
„zlaté obočí“
Oxidovaná odrůda jednoho ze tří nejznámějšího a oceňovaného červeného (hong cha) čaje Jin Jun Mei „Zlaté obočí“ z jarní sklizně.
JIN ZHEN
„zlaté jehly“
Oxidovaná odrůda známého a oceňovaného červeného (hong cha) čaje Jin Zhen „Golden tips“.
100 gr | 269 Kč | skladem
QI HONG
„keemun“
Věhlasný čaj z provincie Anhui, rostoucí v blízkosti řeky Jang´c. s jemnou květinovou a medovou vůni po růžích.
ZHENG SHAN XIAO ZHONG
„lapsang sušong“
Proslavený čínský červený čaj zpracováván nad ohništěm z borového dříví, čímž získává specifické aróma po kouři.