WOORICHA
„domáci čaj“
Jedinečný, výhradně ručně zpracovávaný červený čaj rodiny Yukro z Koreje, ze zahrad pohoří Jirishan.
Jedinečný, výhradně ručně zpracovávaný červený čaj rodiny Yukro z Koreje, ze zahrad pohoří Jirishan.
Skutečná rarita, která je spolu se svým zeleným kolegou (Nokcha) chybějícím článkem mezi čínskými a japonskými čaji. Nutno podotknout, že probíhá pouze jediná sklizeň v roce. V překladu „domácí čaj“.
Jeho nepravidelně zkadeřené tmavé listy dávají jasně červený, průsvitný nálev, jehož chuť je plná pronikavých, bohatých vůní, sladká a zároveň lehce slaná, s lehce opečenými, kakaovými podtóny.
Máme to štěstí, že mistr Cho prošel veškerými strasti co se týče evropských směrnicí a dodává své kvalitní čaje výhradně do Dobrých čajoven.
Nasládlá, svěží, kakaová vůně.
Hladká, hutná, uklidňující, nasládlá, lehce kakaová chuť.
Velmi dlouhý, nasládle lehce kakaový chuťový dozvuk.
Matně šedohnědé až tmavěhnědé, dlouhé lístky s velkým podílem tipsů.
Hutná, čokoládová barva nálevu.
9gr čaje na 600ml vody
6gr čaje na 250ml vody
1 polévková lžíce jsou 3gr
1. nálev: teplota vody 80°C, louhovat do 2 minut
2. nálev: teplota vody 85°C, louhovat 2 minuty
3. nálev: teplota vody 85°C, louhovat 3 minuty
Uvedená příprava je čistě orientační. Záleží na kvalitě vody a chutí každého z nás.
Skladujte v suchu a temnu.
Podobné produkty
QI HONG MAO FENG
„hebké výhonky qimenské“
Vyšší sorta Qi hong plně oxidovaného červeného čaje, vyrobena pouze z jakostních čajových výhonků.
JIN ZHEN
„zlaté jehly“
Oxidovaná odrůda známého a oceňovaného červeného (hong cha) čaje Jin Zhen „Golden tips“.
JIN MAO FENG
„zlaté ochmýřené vrcholky“
Červený čaj (hong cha) z pečlivě vybraných vrcholových pupenů, se dvěma lístky.