Čajový set, skrývající 6 černých čajů z různých koutů světa.
Kenia FOP (Flowery Orange Pekoe) – kvalitní, celý dlouhý list, s malým množstvím pupenů. Čaj z divoké, černé, rovníkové Afriky.
Keňa je třetím největším výrobcem čaje na světě. Tento černý čaj je vyroben z nejlepších keňských čajovníků typu Assamica v údolí Karichio. Plná, silná, hořká čokoládová chuť. Tmavý v šálku a tmavý v chuti. Podobný čajům Assam, ale s charakterem specifickým pro africké čaje.
Pro ty, kteří milují spalující slunce, hrochy a dlouhé copánky. Vhodné na odpoledne plné zábavy.
Lahodný nepálský černý čaj typu Second Flush z oblasti Dankuta (na dohled od osmitisícové hory Makalu), konkrétně ze zahrady Guranse (soused oblíbené čajové plantáže Kuwapani, dlící aktuálně mimo provoz).
Pozoruhodná varianta nepálského četného čaje z horského údolí sousedícího s Illámem, Na rozdíl od jinde v Nepálu obvyklé, více či méně úspěšné napodobeniny čajů darjeelingského typu, zvolili místní plantážníci vlastní cestu pěstování a zpracování čaje. Výsledek jejich úsilí bývá zvláště výtečný v období Second Flush.
Prvotřídní celolistý čaj z jihočínské provincie Yunnan.
Jemný, stejnoměrně svinutý list hnědočervené barvy s velkým obsahem oranžovo-zlatých tipsů. Větší listy a více tipsů než základní Dian Hong Cha. Charakteristická podmanivá vůně, plná chuť s dlouhým dozvukem. Možno připravit na jeden či vícero nálevů.
Černý indický čaj z údolní oblasti plantáží na březích magické řeky Brahmaputry v Assámu. Objeven legendárními bratry Bruceovi takřka před 180 lety.
Současná podoba tohoto čaje je výsledkem usilovného šlechtění divoké odrůdy čajovníku později nazvaného Thea Assamica, který po tisíciletí rost planě v bažinaté džungli v povodí řeky Brahmaputry.
Hnědočerný lístek s obsahem světlých tipsů, stejnoměrně svinutý do půlměsíčku s plnou sladovou vůní. V šálu temně červenohnědý nálev sytého aróma a vydatné chuti. Vhodný před dalekou cestou.
Výsledek cesty z roku 2016 na čajové cestě do džunglí Laosu, Vietnamu a Číny (tzv. Zlatý trojúhelník), jejímž posláním bylo najít nejstarší a nejdivočejší čajové stromy typu Assamica v regionu, odkud samotný čaj pochází. Jedná se o tradičně zpracovaný červený čaj vyrobený ze starých, 100 let starých čajovníků v horách Ha Giangu, v nadmořské výšce více než 1 000 metrů nad mořem ve vesnicích Hmong a Dao. Věk rostlin, ze kterých jsou listy sklizeny, dávají nálevu jedinečnou chuť a vůni. Vůní připomíná černé čaje z Cejlonu.
Pěstování je udržováno bez použití jakýchkoli přípravků na ochranu rostlin. Vyznačuje se kombinaci intenzivních tónů citrusů a sladkosti charakteristickou pro tento čaj s přírodní hořkosti a dozvukem zůstávajícím na rtech.
„Adamův vrcholek“ – v srdci spanilého ostrova Srí Lanky, horách Samanalakande (oblast Nuwara Eliya), kam motýli odlétají na svou poslední pouť, rodí se ve výšce 2000 m.n.m. vyčnívá nejvyšší hora Sri Lanky se stejnojmenným názvem Ada’m Peak schovává čajové zahrady s vydatnou květinovou vůni, charakteristickou pro čaje vysokohorského typu. Překvapivou sílu tohoto čaje lze zjemnit přidáním mléka či cukru.
Hnědočerný, nepravidelně zvlněný hnědy list. Výrazné květinové aroma, typické pro letní sklizeň čaje Darjeeling z indického podhůří Himalajů.