HLEDÁNÍ
NOVINKA

TEA SET "BARVY ČAJE"

„degustační sada šesti druhů čajů“

Čajový set, skrývající barevnou škálu čínských čajů a jejich odlišnosti ve zpracování.

čína
teaset

6x5 gr | 188 Kč | skladem

Rádi byste vyzkoušeli několik různých čajů a nechcete kupovat vše ve velkém? Nebo hledáte pěkný dárek pro své blízké?
Připravili jsme si pro Vás 6 jedinečných čajů v pěkném balení, které potěší tělo i ducha.
Čajový set s názvem „barvy čaje“ ukrývá šest odlišných druhů zpracování čínského čaje. Vybrali jsme zástupce, kteří hrdě reprezentují svůj druh zpracování.

BAI MU DAN (bílý čaj z Číny)

Nejznámější z bílých čajů, v tomto případě její vyšší třída pocházející z fujianské horské oblasti Fuding.
Světle zelené lístky s jemně nahnědlým okrajem a ochmýřené stříbřité koncové výhonky jsou přepečlivě tříděny umnými ručkami čínských žen. Znamenitý čaj k očistě ducha i těla. Za závojem podmanivě jemné květinové vůně a delikátní nasládlou chutí v třpytivě žlutavém nálevu je skryta veliká síla tohoto čaje.

HUANG YA (žlutý čaj z Číny)

Jediný zástupce žlutých čajů, který nesmí chybět u císařských stolů.
Sám zakladatel světového čajovnictví mnich Wu Li Zhen dohlíží ze svého mlžného piedestalu v klášteře na úbočí hory Meng na kvalitu tohoto bájného čaje. Jemný, plný, aromatický značně povzbuzující žlutý čaj.

DIAN LU CHA (zelený čaj z Číny)

Nefermentovaná podoba známého čínského čaje ze slavné jihočínské produkce stejnojmenné provincie Yunnan.
Pochází z oblasti, která je považována za kolébku čínského čaje. Tříděné, rovnoměrně svinuté lístky světlezelené barvy, sytá trávová vůně čerstvého zeleného čaje s plnou chutí. Vyrábí se v průběhu celého roku, ty nejlepší ale pochází z jarních a předjarních sklizní kdy raší první nejjemnější lístky.
Dian Lu je hodně povzbuzující čaj, proto ho pijeme po ránu nebo v dopoledních hodinách. Doporučujeme připravovat na jeden nálev.

TIE GUAN YIN „SUPERGRADE“ (modrozelený čaj z Číny)

Nejznamenitější sorta v nejvyšší kategorii mezi čínskými středně oxidovanými modrozelenými čaji. Tie Guan Yin je z oblasti Anxi, tropickým toť pohořím posetým bujnými bambusovými lesy na jihovýchodě provincie Fujian.
Výrazné aróma rozkvetlých mandarínkových květů ze stromů, které se vyskytují na všech plantážích, kde se tento čaj pěstuje, dodává nálevu neuvěřitelných chutí. Tradiční čínské způsob zpracování pečením, které je konečným procesem přípravy čaje, zvyšuje počet nalití a dodává čaji zcela pronikavou sladkou květinovou vůni, která je pro tento typ čaje zcela jedinečná. List masivní, temně zelenomodrý až zelenohnědý, esovitě pokroucený.

QI HONG (červený čaj z Číny)

Věhlasný čaj z provincie Anhui, rostoucí v blízkosti řeky Jang´c. Stejnoměrný lístek černé barvy, svinutý do drobných jehliček. Nálev má jemně květinovou a medovou vůni po růžích a hladkou, plnou chuť. V Evropě znám pod názvem Keemun podle místního názvu poněkud méně pohostinného města Qi Men a stejnojmenného okresu ( v překladu „Velká brána“).
Tradice jeho výroby není dlouhá a sahá do 80. let 19. století, kdy se do rodného kraje vrátil mladý mu, jenž právě přišel o místo úředníka v okrese Fujian. Protože však věděl o velké poptávce po černém čaji, který se v Qi Menu zatím nevyráběl, založil zde tři manufaktury. Výchozí surovinou se staly čajové lístky ze zdejšího poddruhu čajovníku, obsahující specifickou silici myrcenal, jež se v jiných odrůdách nevyskytuje. Čchimenské čaje se dnes považují za nejlepší čínské červené čaje vůbec a řadí se také mezi čajovou špičku.

PU ER (tmavý čaj z Číny)

Základní dodatečně fermentovaný, legendami opředený tmavý „shou“ čaj z jihočínské provincie Yunnan.
Mimo čínskou komunitu, byl tento druh čaje v 90. letech 20. století pro svět úplnou neznámou. Většina milovníku tohoto čaje Puer  se zprvu setkalo právě díky této formě sypaného celistvého čaje, až potom, se k nám začaly dostávat různá lisovaná balení. V celistvé sypané formě se tento čaj vyrábí pouze v „shou“ (tmavé fermentované) podobě, jelikož „shen“ (přírodně zrající fermentovaná podoba) se volně neprodává, jinak totiž čaj nezraje, ale stárne.
Temně hnědý list, s šedým leskem na povrchu. Tento čaj se vyznačuje specifickým zemitým aróma starých buddhistických klášterů. Vyžaduje delší čas při louhování, v šálu pak vzniká nálev až kávově temné barvy.

Vůně
BAI MU DAN
více o přípravě...
Chuť
HUANG YA
více o přípravě...
Vzhled
DIAN LU CHA
více o přípravě...
Sklizeň
TIE GUAN YIN „SUPERGRADE“
více o přípravě...
Nálev
QI HONG
více o přípravě...
Příprava
PU ER
více o přípravě...
Skladujte v suchu a temnu.

Podobné produkty


TEA SET "BEZKOFEINOVÉ" | Dobrá čajovna Olomouc
NOVINKA

TEA SET "BEZKOFEINOVÉ"

„degustační sada bezkofeinových nečajů“

Čajový set, skrývající 6 bezkofeinových nečajů, pro osvěžení a klidný spánek.
bezkofeinový
teaset

6x5 gr | 188 Kč | skladem

TEA SET "SVĚT ČERNÉHO ČAJE" | Dobrá čajovna Olomouc
NOVINKA

TEA SET "SVĚT ČERNÉHO ČAJE"

„degustační sada černých čajů“

Čajový set, skrývající 6 černých čajů z různých koutů světa.
černý
teaset

6x5 gr | 188 Kč | skladem