FORMOSA ALI SHAN JIN XUAN
„zlatý mateřský květ z pohoří Alishan“
Taiwanský oolong s nižším stupněm fermentace, vyráběný ze vzácných čajový keřů s přírodní krémovou „mléčnou“ vůní.
Tento vysokohorský oolong byl poprvé objeven na cestách Dobrých čajoven na jaře 2005. Directně přivážený taiwanský oolong s nižším stupněm fermentace z velehor Alishan, vyráběný ze vzácných čajový keřů s přírodní krémovou „mléčnou“ vůní a jemnou chutí. To vše bez umělých aromat.
Ve vysokohorských čajových zahradách se silně povětrnostními vlivy, spoustu mlhy a nižšími teplotami, jsou ideální podmínky pro výrobu kvalitních čajů typu oolong. Zahrady se nacházejí v nadmořské výšce mezi 1 000 a 2 300 metry. Lístky svinuty do granulek, místy protkány stříbřitým výhonkem. Ali Shan oolong nabízí sladkou vůni s podtóny květin a čerstvého tropického ovoce.
V soutěži Dobrých čajoven vyhrál „Čaj roku 2010“.
Sladká vůně s podtóny květin a čerstvého tropického ovoce.
Jemná, sladká, květinová krémovitě mléčná chuť.
Dlouhý, svěže zelený vonný, jemně hořkosladký, lehce vegetální a mléčný chuťový dozvuk.
Lehce zelenkavě nahnědlý, rolovaný granulovitý list, místy protkán stříbřitým výhonkem.
Zelenkavě-žlutá až žlutá barva nálevu.
9gr čaje na 600ml vody
6gr čaje na 300ml vody
1 polévková lžíce jsou 3gr
1. nálev: teplota vody 95°C, louhovat do 2 minut
2. nálev: teplota vody 95°C, louhovat do 2 minut
3. nálev: teplota vody 95°C, louhovat 2 minuty
Uvedená příprava je čistě orientační. Záleží na kvalitě vody a chutí každého z nás.
Skladujte v suchu a temnu.
Podobné produkty
FORMOSA TUNG TING
„zamrzlý vrcholek“
Věhlasný, oxidovaný taiwanský čaj, který je za vlhka specielní metodou svinován v malé nepravidelné granulovité oválky.
FORMOSA HONG SHUI RED OOLONG
„červený formosa oolong“
Tchajwanský červený silně oxidovaný Formosa oolong pocházející z oblasti Taitung s medovou chutí.
WUI SHAN SHUI XIAN
„vodní víla“
"Vodní víla z pohoří Wuyi Shan" - ručně vyráběna výběrová třída vyšší sorty částečně do (40%) oxidovaného čaje.