FORMOSA HONG SHUI RED OOLONG
„červený formosa oolong“
Tchajwanský červený silně oxidovaný Formosa oolong pocházející z oblasti Taitung s medovou chutí.
Tchajwanský červený silně oxidovaný Formosa oolong pochází z oblasti Taitung (jižně od Taipei) na Thaiwanu.
Čajové plantáže leží v nadmořských výškách od 1 000 do 1 800 metrů nad mořem. Podnebí je chladné, průměrná roční teplota je mezi 16°C až 18°C, průměrná vlhkost vzduchu je 90% a teplotní rozdíl mezi dnem a nocí je 10°C. Lesní oblasti zůstávají nedotčené a štěrková půda poskytuje vynikající odvodnění. Zde se daří experimentálnímu umění zpracování červeného čaje typu oolong. Lístky svinuty do granulek, májí nejvyšší oxidaci ze všech tchajwanských oolongů, což má za následek silnou medovou vůni a bohatou chuť.
Sladká vůně s podtóny medu.
Silná, sladká, pečená, medová chuť.
Dlouho trvající, hutný, hořkosladký, dřevitý, medový chuťový dozvuk.
Hnědý, rolovaný granulovitý list, místy protkán stříbřitými výhonky.
Jasně červená, čirá barva nálevu.
9gr čaje na 600ml vody
6gr čaje na 300ml vody
1 polévková lžíce jsou 3gr
1. nálev: teplota vody 95°C, louhovat do 2 minut
2. nálev: teplota vody 95°C, louhovat do 2 minut
3. nálev: teplota vody 95°C, louhovat 2 minuty
Uvedená příprava je čistě orientační. Záleží na kvalitě vody a chutí každého z nás.
Skladujte v suchu a temnu.
Podobné produkty
WUI SHAN SHUI XIAN
„vodní víla“
"Vodní víla z pohoří Wuyi Shan" - ručně vyráběna výběrová třída vyšší sorty částečně do (40%) oxidovaného čaje.
FENG HUANG DANCONG
„bájný fénix“
Silný čínský tmavší modrozelený oolonog z až tři metry vysokých a až dvěstě let starých čajových stromů.
FORMOSA TUNG TING
„zamrzlý vrcholek“
Věhlasný, oxidovaný taiwanský čaj, který je za vlhka specielní metodou svinován v malé nepravidelné granulovité oválky.
FORMOSA ALI SHAN JIN XUAN
„zlatý mateřský květ z pohoří Alishan“
Taiwanský oolong s nižším stupněm fermentace, vyráběný ze vzácných čajový keřů s přírodní krémovou „mléčnou“ vůní.