WUYI SHAN DA HONG PAO
„velké šarlatové roucho“
Král severofujianských oolongů z pohoří Wuyi Shan. Vysoká třída věhlasného oolongu s typickým čínským vyšším stupněm oxidace.
Král severofujianských oolongů z pohoří Wuyi Shan. Legenda praví, že vysoký soudní úředník jednoho dne, vyléčen z chronické choroby pravidelnou konzumací tohoto čaje. Na znak své vděčnosti roztáhl červené roucho na jednen z čajovníků. Tak dostal jméno Velké šarlatové roucho. Barva čaje je díky stupni oxidace sytě tmavá.
Vysoká třída věhlasného oolongu s typickým čínským vyšším stupněm oxidace vás podmaní svou vůní po květinách a mohutným „aftertastem“.
Hutná, jemně nasládlá, lehce zemitá vůně.
Velmi výrazná, dominantně zemitá, lehce sladká chuť tmavých hroznů.
Velmi výrazný, hutný, nasládle zemitý chuťový dozvuk.
Masivní, tmavě hnědý list, mírně zkroucený ve tvaru písmene "S".
Sytá, tmavá barva nálevu.
9gr čaje na 600ml vody
6gr čaje na 300ml vody
1 polévková lžíce jsou 2gr
1. nálev: teplota vody 90°C, louhovat do 2 minut
2. nálev: teplota vody 90°C, louhovat 2 minuty
3. nálev: teplota vody 95°C, louhovat 3 minuty
Uvedená příprava je čistě orientační. Záleží na kvalitě vody a chutí každého z nás.
Skladujte v suchu a temnu.
Podobné produkty
FORMOSA TUNG TING
„zamrzlý vrcholek“
Věhlasný, oxidovaný taiwanský čaj, který je za vlhka specielní metodou svinován v malé nepravidelné granulovité oválky.
FENG HUANG DANCONG
„bájný fénix“
Silný čínský tmavší modrozelený oolonog z až tři metry vysokých a až dvěstě let starých čajových stromů.
WUI SHAN SHUI XIAN
„vodní víla“
"Vodní víla z pohoří Wuyi Shan" - ručně vyráběna výběrová třída vyšší sorty částečně do (40%) oxidovaného čaje.
FORMOSA HONG SHUI RED OOLONG
„červený formosa oolong“
Tchajwanský červený silně oxidovaný Formosa oolong pocházející z oblasti Taitung s medovou chutí.