PU ER - PELETKY
„čajová hlava“
Větší hrudkový tmavý čaj, vznikajíc jako vedlejší produkt zpracování urychleného čaje typu „shou“.
100 gr | 278 Kč | skladem
V Číně též označovaný jako Cha Tou – „Čajová hlava“. Pozoruhodný vedlejší produkt zpracování rychlého čaje typu „shou“.
Žmolky různorodých tvarů – to jsou mimořádně tvrdé čajové peletky, druhotný produkt vzniklý na okrajích „mokrých hromad“, tedy hlavní fermentaci tmavého Pueru. Vyznačují se velkou výrazností co do počtu připravených nálevů, na druhé straně až překvapivou vyzrálou delikátností a jemností chuti. Místo původu: Lincang, Yunnan, Čína. Ročník 2012
Po prvním překvapení chutná čaj podmanivě. Neobvyklá delikatesa pro labužníky. Tento čaj Vám buď chutná a zamilujete se do něj, nebo ne a už se tomuto čaji raději vyhnete.
Hutná, plná, jemně hladká, zemitá vůně.
Plná, jemná, sladká, mírně natrpklá, zemitá chuť .
Dlouhý, jemně ušlechtile nahořklý, zemitý chuťový dozvuk.
Temně hnědé, lesklé hrudky.
Světle kávová barva nálevu.
9gr čaje na 600ml vody
5-8gr čaje na 300ml vody
před nálevy doporučujeme rychlé prolití (propláchnutí) vařící vodou
1. nálev: teplota vody 95°C, louhovat 2 minuty
2. nálev: teplota vody 95°C, louhovat 3 minuty
3. nálev: teplota vody 95°C, louhovat 3 minuty
4. nálev: teplota vody 95°C, louhovat 3 minuty
Uvedená příprava je čistě orientační. Záleží na kvalitě vody a chutí každého z nás.
Skladujte v suchu a temnu.
Podobné produkty
LAO SHU BING CHA
„divočák“
Kvalitní, přírodně zrající čínský lisovaný „sheng“ pu er čaj ("Divočák") z divoce rostoucích čajovníků.
100 gr | 480 Kč | skladem
SA BANG
„čajový doutník“
„Čaj z bambusu“ - čajové lístky sbíraný z divokých čajových stromů v horách severního Laosu.
MIDI BING CHA
„svatební koláček“
Výběrový pu er typu „shou“ lisovaný do středně velkých koláčku z oblasti Menghai.
100 gr | 185 Kč | skladem
GONG TING PU ER
„imperial pu er“
Čínský tmavý čaj Imperial Puer, je nelisovaný puer typu „shou“ z vrcholových jarních tipsů čajovníků.