QING TUO CHA
„zelené hnízdo“
Zelený, přírodně zrající čínský lisovaný „raw“ pu er, je kombinací divokého a kultivovaného čaje.
100 gr | 165 Kč | skladem
Zelený, přírodně zrající čínský lisovaný „raw“ čaj Qing Tuo Cha („zelené hnízdo“) je kombinací divokého a kultivovaného čaje. Zástupce typu „Sheng“ (přirozeně zrajícího) pu er, lisovaného do tvaru misky, hnízda z jihu Číny, provincie Yunnan.
Zdařilý nástupce Qing Bing Cha. V šálku vynikají zemité a bylinné tóny divokého čaje uzce doprovázeny v muškátových vrstvách kultivovaného čaje. Vůně hub, s chutí výrazného čaje s hořkostí charakteristickou pro silně uvařeným zeleným čaji. Perfektní jako investice a skladování.
Pokud budete mít štěstí, můžete dokonce zachytit vůni kopců Xishuangbanna při východu slunce nebo mít pocit, když uvidíte krále čajových stromů hrdého 1700 let starého, sídlícího hluboko v čínských džunglích…
Po prvním překvapení chutná čaj podmanivě. Neobvyklá delikatesa pro labužníky. Tento čaj Vám buď chutná a zamilujete se do něj, nebo ne a už se tomuto čaji raději vyhnete. Vhodné pro každodenní usrkávání.
Plná, jemně hladká, divoká, bylinná a zemitá vůně.
Plná, jemná, sladká, mírně natrpklá, bylinná, zemitá chuť po divokých čajích.
Dlouhý, jemně ušlechtile nahořklý, bylinný a zemitý chuťový dozvuk.
Hnízdo.
Nažloutlá až žlutooranžová barva nálevu.
Ročník 2014 (sklizeň) - 2015 (lisování).
10gr čaje na 600ml vody
5-8gr čaje na 300ml vody
před nálevy doporučujeme rychlé prolití (propláchnutí) vařící vodou
1. nálev: teplota vody 95°C, louhovat 2 minuty
2. nálev: teplota vody 95°C, louhovat 3 minuty
3. nálev: teplota vody 95°C, louhovat 3 minuty
Uvedená příprava je čistě orientační. Záleží na kvalitě vody a chutí každého z nás.
Skladujte v suchu a temnu.
Podobné produkty
PU ER
Základní dodatečně fermentovaný, legendami opředený tmavý „shou“ čaj z jihočínské provincie Yunnan.
100 gr | 138 Kč | skladem
TUO CHA
„tmavé hnízdo“
„Shou“ Pu er lisovaný do tvaru hnízda, s jasně zemitými tóny s nádechem fermentovaného dřeva.
100 gr | 165 Kč | skladem
PU ER - PELETKY
„čajová hlava“
Větší hrudkový tmavý čaj, vznikajíc jako vedlejší produkt zpracování urychleného čaje typu „shou“.
MIDI BING CHA
„svatební koláček“
Výběrový pu er typu „shou“ lisovaný do středně velkých koláčku z oblasti Menghai.
100 gr | 165 Kč | skladem
SA BANG
„čajový doutník“
„Čaj z bambusu“ - čajové lístky sbíraný z divokých čajových stromů v horách severního Laosu.