YUNNAN BLACK CAKE
„červený koláč“
Čínský červený čaj (hong cha) lisován pu erovou metodou do tvaru koláče pocházejí z velkolisté Assamiky.
100 gr | 408 Kč | skladem
Čínský červený čaj (hong cha) lisován pu erovou metodou do tvaru koláče. Nejedná se však o puer!
Ačkoli se černý čaj v Číně nazývá červeným (hong cha), v pádě tomto je spíše černý, protože listy na rozdíl od červených čajů, pocházejí z velkolisté Assamiky. Chuť se odpovídajícím způsobem podobá čajům typu Black tea (pocházejíc z britských kolonií).
Zvláštností u tohoto čaje je, že obrovské listy jsou lisovány do 100 gramového koláče, což mění jeho charakter: chuť je sladová, vyvážená, ale ne příliš sladká, mírně trpká a dostatečně osvěžující.
Jemně sladce medovitá až ovocná, kořenná vůně.
Svižná, plná, hutná, výrazná, sladká, lehce natrpklá čokoládová, medová chuť s přiměřenou svíravostí.
Dlouhý, ušlechtile nahořklý, jemně čokoládový, medový chuťový dozvuk.
Středně velký lisovaný koláček.
Zlato-oranžová, lehce nahnědlá barva nálevu.
Ročník: jaro 2019 (lisování).
10gr čaje na 600ml vody
5-8gr čaje na 300ml vody
před nálevy doporučujeme rychlé prolití (propláchnutí) vařící vodou
1. nálev: teplota vody 85°C, louhovat do 2 minut
2. nálev: teplota vody 90°C, louhovat 3 minuty
3. nálev: teplota vody 90°C, louhovat 3 minuty
Uvedená příprava je čistě orientační. Záleží na kvalitě vody a chutí každého z nás.
Skladujte v suchu a temnu.
Podobné produkty
PU ER
Základní dodatečně fermentovaný, legendami opředený tmavý „shou“ čaj z jihočínské provincie Yunnan.
100 gr | 158 Kč | skladem
ZHU YE PU ER
„bambus“
„Shou“ pu er lisovaný v bambusu s jasně zemitými tóny s nádechem fermentovaného bambusu.
100 gr | 450 Kč | skladem
LAO SHU BING CHA
„divočák“
Kvalitní, přírodně zrající čínský lisovaný „sheng“ pu er čaj ("Divočák") z divoce rostoucích čajovníků.
100 gr | 480 Kč | skladem
PU ER - PELETKY
„čajová hlava“
Větší hrudkový tmavý čaj, vznikajíc jako vedlejší produkt zpracování urychleného čaje typu „shou“.