DIAN LU CHA
„zelený yunnan“
Nefermentovaná podoba čínského čaje s lehkým náznakem Puehru v chuti.
100 gr | 168 Kč | skladem
Nefermentovaná podoba známého čínského čaje ze slavné jihočínské produkce stejnojmenné provincie Yunnan.
Pochází z oblasti, která je považována za kolébku čínského čaje. Tříděné, rovnoměrně svinuté lístky světlezelené barvy, sytá trávová vůně čerstvého zeleného čaje s plnou chutí. Vyrábí se v průběhu celého roku, ty nejlepší ale pochází z jarních a předjarních sklizní kdy raší první nejjemnější lístky.
Dian Lu je hodně povzbuzující čaj, proto ho pijeme po ránu nebo v dopoledních hodinách. Doporučujeme připravovat na jeden nálev.
Jemně nasládlá, medová, mírně bylinková, sytá trávová vůně čerstvého zeleného čaje s náznakem do Puehrů.
Sytá, dlouho trvající, nasládlá, lehce tříslovitá, trávová chuť.
Hutný, dlouhotrvající, tříslovitý, trávový chuťový dozvuk.
Tříděné rovnoměrně svinuté lístky, zelené až tmavo zelené matné barvy.
Bledě žlutozelená, matná barva nálevu.
7gr čaje na 600ml vody
1 polévková lžíce jsou 2gr
nálev: teplota vody 80°C, louhovat 2 minuty
Uvedená příprava je čistě orientační. Záleží na kvalitě vody a chutí každého z nás.
Skladujte v suchu a temnu.
Podobné produkty
LONG JING „TIGER SPRING“
„dračí studna“
Mezi znalci je čaj Long Jing označován jako špička mezi čínskými zelenými čaji vůbec.
HA GIANG „CHÉ XAHN“
„zelený divoký vietnam“
Zelený vietnamský čaj z divoce rostoucích stoletých stromů v oblasti Ha Giang.
100 gr | 285 Kč | skladem
GYOKURO KYOTO
Excelentní vysoce znamenitý japonský zelený čaj z oblasti Uji v prefektuře Kyoto.
KUKICHA KYOTO
Stonkový nebo také řapíkový čaj, vznikající při výrobě delikatesního čaje Gyokuro.