GENMAICHA KYOTO
Japonský zelený čaj, obohacen praženou hnědou rýží. Osvěžující nápoj v parných dnech.
Genmaicha je zvláštním typem ochuceného zeleného čaje, oblíbená jako japonská delikatesa.
Z pravidla čaj Bancha, obohacený smícháním s praženou rýží. Občas se objeví i bílý kousek, puklý na způsob popcornu. Název v překladu znamená „čaj s hnědou rýží“. Bývá oblíbeným nápojem během náboženských půstů, protože rýžová chuť pomáhá lidem zapomenout na hlad.
V Japonsku se považuje za osvěžující nápoj v parných dnech. Obsahuje pouze malé množství kofeinu, a proto he lze vypít velké množství. Podává se často v japonských restauracích, jelikož neutralizuje chuť na jazyku během jídla. Údajně též pomáhá rozkládat rybí tuk. V překladu znamená čaj s neleštěnou rýží.
Svěže nasládle květinová vůně, lehce přebíjená vůní pražené rýže.
Plná, výrazná, slabě uzená, s mírně ořechovým a nahořklým tónem.
Velmi dlouhý, jemně hořký, zvolna sládnoucí, pečený ořechový chuťový dozvuk.
Zploštěný tmavozelený lesklý úzký list, s podílem listových úlomků obohacen o praženou hnědou rýži.
Nefritová a barva nálevu.
9gr čaje na 600ml vody
6gr čaje na 250ml vody
1 polévková lžíce jsou 3gr
1. nálev: teplota vody 80°C, louhovat do 3 minut
2. nálev: teplota vody 85°C, louhovat až 3 minut
Uvedená příprava je čistě orientační. Záleží na kvalitě vody a chutí každého z nás.
Skladujte v suchu a temnu.
Podobné produkty
SAKURACHA
„květy divokých třešní“
Ručně sbírané listy divoké třešně (druh sakury), zpracované ve stylu oolong.
GYOKURO KYOTO
„jadeitová rosa“
Aromatický značně povzbuzující žlutý čaj, který nesmí chybět u císařských stolů.
HA GIANG „CHÉ XAHN“
„zelený divoký vietnam“
Zelený vietnamský čaj z divoce rostoucích stoletých stromů v oblasti Ha Giang.
100 gr | 255 Kč | skladem
KABUSECHA KYOTO
„zastiňovaná sencha“
Čaj typu Kabuse (zastiňovaná Sencha) s možností přípravy použitím studené vody a ledu.