GENMAICHA KYOTO
Japonský zelený čaj, obohacen praženou hnědou rýží. Osvěžující nápoj v parných dnech.
50 gr | 236 Kč | není skladem
Genmaicha je zvláštním typem ochuceného zeleného čaje, oblíbená jako japonská delikatesa.
Z pravidla čaj Bancha, obohacený smícháním s praženou rýží. Občas se objeví i bílý kousek, puklý na způsob popcornu. Název v překladu znamená „čaj s hnědou rýží“. Bývá oblíbeným nápojem během náboženských půstů, protože rýžová chuť pomáhá lidem zapomenout na hlad.
V Japonsku se považuje za osvěžující nápoj v parných dnech. Obsahuje pouze malé množství kofeinu, a proto he lze vypít velké množství. Podává se často v japonských restauracích, jelikož neutralizuje chuť na jazyku během jídla. Údajně též pomáhá rozkládat rybí tuk. V překladu znamená čaj s neleštěnou rýží.
Svěže nasládle květinová vůně, lehce přebíjená vůní pražené rýže.
Plná, výrazná, slabě uzená, s mírně ořechovým a nahořklým tónem.
Velmi dlouhý, jemně hořký, zvolna sládnoucí, pečený ořechový chuťový dozvuk.
Zploštěný tmavozelený lesklý úzký list, s podílem listových úlomků obohacen o praženou hnědou rýži.
Nefritová a barva nálevu.
9gr čaje na 600ml vody
6gr čaje na 250ml vody
1 polévková lžíce jsou 3gr
1. nálev: teplota vody 80°C, louhovat do 3 minut
2. nálev: teplota vody 85°C, louhovat až 3 minut
Uvedená příprava je čistě orientační. Záleží na kvalitě vody a chutí každého z nás.
Skladujte v suchu a temnu.
Podobné produkty
HOJICHA KYOTO
Pražená japonská Kukicha s oříškovou, pečenou a kouřovou vůní. Vhodná na trávení po jídle.
NOKCHA
„čistě zelený čaj“
Vysoce ceněná třída zeleného čaje s nevídanou chutí „na pomezí“ čajů čínských a japonských.
SAKURACHA
„květy divokých třešní“
Ručně sbírané listy divoké třešně (druh sakury), zpracované ve stylu oolong.
BI LUO CHUNG „TAI HU“
„modrozelené spirálky jara“
Čajový originál, označovaný za "čajový persián" se svěží jemně trávovou a sladce ovocnou vůní.