GYOKURO KYOTO
Excelentní vysoce znamenitý japonský zelený čaj z oblasti Uji v prefektuře Kyoto.
Excelentní vysoce znamenitý japonský zelený čaj z oblasti Uji v prefektuře Kyoto od pana Masahiro Takady.
Lahodná chuť a svěží trávová vůně jara dává prožít dotek nebes v šálu. Tento čaj patří k nejvýše ceněným produktům oblasti Nipponu.
Je sklízen na speciálně zastíněných polích a je zárukou požitku nevšedního, originální jeho přípravou pak umocněného. Temně zelený plochý subtilní lístek stejnoměrné velikosti, čerstvé trávové vůně a delikátní chuti. Nedostatek světla způsobí, že se v lístcích vytvoří více chlorofylu, theaninu a theinu. Čaj dostává zářivě zelenou barvu, je méně trpký a neobyčejně povzbuzující. Kvůli typické barvě nálevu dostal tento čaj i svůj název.
Lístky z čajovníků kultivaru Yabukita a Okumidori z období první sklizně.
Svěží, nasládle květinová.
Plná, nasládlá, hladká, kulatá, prakticky bez svíravostí, jen na konci lehce ušlechtile nahořklá chuť.
Velmi dlouhý, nasládlý, někdy lehce pikantně vegetální chuťový dozvuk.
Tmavě smaragdově zelený, drobný, štíhlý až jehličkovitý, matně lesklý list.
9gr čaje na 600ml vody
6gr čaje na 300ml vody
1 polévková lžíce jsou 3gr
1. nálev: teplota vody 80°C, louhovat do 2 minut
2. nálev: teplota vody 85°C, louhovat 2 minuty
3. nálev: teplota vody 90°C, louhovat 3 minuty
Uvedená příprava je čistě orientační. Záleží na kvalitě vody a chutí každého z nás.
Skladujte v suchu a temnu.
Podobné produkty
HOJICHA KYOTO
Pražená japonská Kukicha s oříškovou, pečenou a kouřovou vůní. Vhodná na trávení po jídle.
PUTUO FO CHA
„buddhův čaj z ostrova putuo“
Budhistický čaj s povzbuzujícími účinky na lidskou mysl a tělo.
LIU AN GUA PIAN
„melounová semínka“
Nezvyklý vzhled čaje, značně povzbuzující a patřící do pětice vůbec nejznámějších čajů Číny.
KVĚTINOVÁ BOMBA
„květinová bomba“
Velké čajové poupě jsou ručně vázané tipsy, které se při zalití krásně rozkvetou a uvolní svou jemnou vůni.