GYOKURO KYOTO
Excelentní vysoce znamenitý japonský zelený čaj z oblasti Uji v prefektuře Kyoto.
Excelentní vysoce znamenitý japonský zelený čaj z oblasti Uji v prefektuře Kyoto od pana Masahiro Takady.
Lahodná chuť a svěží trávová vůně jara dává prožít dotek nebes v šálu. Tento čaj patří k nejvýše ceněným produktům oblasti Nipponu.
Je sklízen na speciálně zastíněných polích a je zárukou požitku nevšedního, originální jeho přípravou pak umocněného. Temně zelený plochý subtilní lístek stejnoměrné velikosti, čerstvé trávové vůně a delikátní chuti. Nedostatek světla způsobí, že se v lístcích vytvoří více chlorofylu, theaninu a theinu. Čaj dostává zářivě zelenou barvu, je méně trpký a neobyčejně povzbuzující. Kvůli typické barvě nálevu dostal tento čaj i svůj název.
Lístky z čajovníků kultivaru Yabukita a Okumidori z období první sklizně.
Svěží, nasládle květinová.
Plná, nasládlá, hladká, kulatá, prakticky bez svíravostí, jen na konci lehce ušlechtile nahořklá chuť.
Velmi dlouhý, nasládlý, někdy lehce pikantně vegetální chuťový dozvuk.
Tmavě smaragdově zelený, drobný, štíhlý až jehličkovitý, matně lesklý list.
9gr čaje na 600ml vody
6gr čaje na 300ml vody
1 polévková lžíce jsou 3gr
1. nálev: teplota vody 80°C, louhovat do 2 minut
2. nálev: teplota vody 85°C, louhovat 2 minuty
3. nálev: teplota vody 90°C, louhovat 3 minuty
Uvedená příprava je čistě orientační. Záleží na kvalitě vody a chutí každého z nás.
Skladujte v suchu a temnu.
Podobné produkty
KUKICHA KYOTO
Stonkový nebo také řapíkový čaj, vznikající při výrobě delikatesního čaje Gyokuro.
GENMAICHA KYOTO
Japonský zelený čaj, obohacen praženou hnědou rýží. Osvěžující nápoj v parných dnech.
BI LUO CHUNG „TAI HU“
„modrozelené spirálky jara“
Čajový originál, označovaný za "čajový persián" se svěží jemně trávovou a sladce ovocnou vůní.
SAKURACHA
„květy divokých třešní“
Ručně sbírané listy divoké třešně (druh sakury), zpracované ve stylu oolong.