HA GIANG „CHÉ XAHN“
„zelený divoký vietnam“
Zelený vietnamský čaj z divoce rostoucích stoletých stromů v oblasti Ha Giang.
100 gr | 255 Kč | skladem
Výsledek cesty z roku 2016 na čajové cestě do džunglí Laosu, Vietnamu a Číny (tzv. Zlatý trojúhelník), jejímž posláním bylo najít nejstarší a nejdivočejší čajové stromy typu Assamica v regionu, odkud samotný čaj pochází.
Jedná se o tradičně zpracovaný zelený čaj vyrobený ze starých, 100 let starých čajovníků v horách Ha Giangu, v nadmořské výšce více než 1 000 metrů nad mořem ve vesnicích Hmong a Dao. Věk rostlin, ze kterých jsou listy sklizeny, dávají nálevu jedinečnou chuť a vůni.
Pěstování je udržováno bez použití jakýchkoli přípravků na ochranu rostlin. Vyznačuje se kombinaci intenzivních tónů citrusů a sladkosti charakteristickou pro tento čaj s přírodní hořkosti a dozvukem zůstávajícím na rtech.
Hutná, jemně nasládlá, lehce kouřová vůně.
Sytá, hutná, divoká, nasládlá, lehce kouřová chuť.
Velmi vytrvalý, hutný, nasládle lehce kouřový chuťový dozvuk.
Matně šedozelené až tmavězelené, stonkovité, dlouhé lístky.
Sytá, žlutozelená barva nálevu.
8gr čaje na 600ml vody
6gr čaje na 300ml vody
1 polévková lžíce jsou 2gr
1. nálev: teplota vody 80°C, louhovat do 2 minut
2. nálev: teplota vody 80°C, louhovat 2 minuty
3. nálev: teplota vody 85°C, louhovat 3 minuty
Uvedená příprava je čistě orientační. Záleží na kvalitě vody a chutí každého z nás.
Skladujte v suchu a temnu.
Podobné produkty
SAKURACHA
„květy divokých třešní“
Ručně sbírané listy divoké třešně (druh sakury), zpracované ve stylu oolong.
KVĚTINOVÁ BOMBA
„květinová bomba“
Velké čajové poupě jsou ručně vázané tipsy, které se při zalití krásně rozkvetou a uvolní svou jemnou vůni.
GYOKURO KYOTO
„jadeitová rosa“
Aromatický značně povzbuzující žlutý čaj, který nesmí chybět u císařských stolů.
YAMACHA HAMAMATSU
„vysokohorská sencha“
Zelený nezastiňovaný čaj typu Sencha pěstovaný na horských terasovitých zahradách.