Pražená japonská Kukicha s oříškovou, pečenou a kouřovou vůní. Vhodná na trávení po jídle.
bezkofeinovýjaponskoujizelený
50 gr | 246 Kč | skladem
Delikátní japonský čaj se specifickým aróma. Doporučuje se zejména jako dobrý nápoj po vydatném obědě. Báječně se hodí ke všem pokrmům, kde hraje významnou roli sójová omáčka.
Pražené řapíky, někdy i (podle sorty) s netříděným listem světle hnědé barvy. V překladu znamená zlehka pražený čaj. Hojicha na první pohled rozhodně nevypadá jako zelený čaj. Barvou lístků i nálevu připomíná spíš čaje černé či polozelené. Byl vytvořeno v roce 1920 podnikavým obchodníkem z Kyota, který se potřeboval zbavit staré zásoby zeleného čaje. Zvětralé lístky zprudka opražil a světlo světa spatřil zcela nový druh čaje.
Hojicha se dnes praží přímo v čajových továrnách a ihned se důkladně balí, aby si zachoval své specifické aroma. Vhodná pro pití v pozdních večerních hodinách, pro děti či osoby, které z různých důvodů nemohou konzumovat kofein. Nálev nahnědlé barvy, vůně čerstvě pečeného chleba, chuti pražené rýže.
Hutná, oříškové dřevitá, kouřová vůně.
Hutná, kulatá, sladká, oříšková, pečená, trpká, kouřová chuť.
Velmi dlouhý, dřevitý, sládnoucí, pečený, trpký, kouřový chuťový dozvuk.
Středně tmavě hnědá barva.
Světle hnědá, oříšková barva nálevu.
Mix
9gr čaje na 600ml vody
6gr čaje na 3000ml vody
1 polévková lžíce jsou 3gr
1. nálev: teplota vody 90°C, louhovat do 3 minut
2. nálev: teplota vody 95°C, louhovat 4 minuty
Uvedená příprava je čistě orientační. Záleží na kvalitě vody a chutí každého z nás.
Skladujte v suchu a temnu.