KABUSECHA KYOTO
„zastiňovaná sencha“
Čaj typu Kabuse (zastiňovaná Sencha) s možností přípravy použitím studené vody a ledu.
Japonský zelený výběrový čaj typu Kabuse (částečně zastiňovaný Sencha). Zastiňovaná 5 – 15 dní.
Vhodný čaj pro osvěžení v horkých letních dnech nebo po únavné procházce rušným městem. Tento čaj je možné připravit raritním způsobem, který do Čech přinesl japonský čajový mág Masahiro Takada.
Unikátní možnost přípravy spočívá v použití studené vody zchlazené ledem, kterou se zalijí čajové lístky. Pochopitelně, může se připravovat i běžným způsobem použitím horké vody.
Svěží, nasládle květinová a trávová vůně.
Plná, hladká, kulatá, bez svíravostí sladká chuť.
Velmi dlouhý, nasládlý, lehce pikantně trávový chuťový dozvuk.
Tmavě smaragdově zelený, drobný, štíhlý až jehličkovitý, matně lesklý list.
Nefritová barva nálevu.
9gr čaje na 600ml vody
6gr čaje na 250ml vody
1 polévková lžíce jsou 3gr
studený nálev: studená voda, louhovat 3 minuty (opakovat)
s použitím překapávání přes kostky ledu louhovat 30 minut
1. nálev: teplota vody 80°C, louhovat do 2 minut
2. nálev: teplota vody 85°C, louhovat 2 minuty
3. nálev: teplota vody 90°C, louhovat 3 minuty
Uvedená příprava je čistě orientační. Záleží na kvalitě vody a chutí každého z nás.
Skladujte v suchu a temnu.
Podobné produkty
NOKCHA
„čistě zelený čaj“
Vysoce ceněná třída zeleného čaje s nevídanou chutí „na pomezí“ čajů čínských a japonských.
KAMACHA URESHINO
Japonský čaj vyroben čínskou metodou, kdy jsou lístky prudce zahřáty na rozpálených pánvích.
MAO JIAN
„ochmýřené špičky“
Mírně aromatický, značně povzbuzující čaj pro běžné dopolední popíjení.
GYOKURO KYOTO
„jadeitová rosa“
Aromatický značně povzbuzující žlutý čaj, který nesmí chybět u císařských stolů.