HLEDÁNÍ
bio

KAMACHA URESHINO

Japonský čaj vyroben čínskou metodou, kdy jsou lístky prudce zahřáty na rozpálených pánvích.

japonsko
ureshino
zelený

50 gr | 266 Kč | skladem

Historie zpracování čajových lístků v Japonsku není tak dlouhá jako v sousední Číně, nicméně současný způsob zpracování čaje je unikátní, jako je unikátní celá japonská kultura. Naprostá většina čajových lístků je zpracovaná propařením, ale existuje výjimka. Čaj pochází z prefektury Saga.

Tou je nabízená Kamacha, který je vyrobena starou orthodoxní čínskou metodou, kdy jsou vlhké lístky prudce zahřáty na rozpálených pánvích. Tato technika se do Japonska dostala na konci 15. století.

Kamacha v Japonsku není příliš oblíbená, což je poněkud překvapivé. Kombinací specifických genetických vlastností japonského čajovníku a čínské techniky zpracování vzniká vysoce kvalitní čaj, který se ničím nezadá s nejlepšími druhy z Japonska i Číny.

Vůně
Svěže nasládle dřevitá, lehce vegetální, u některých sort až trávovitá vůně.
Chuť
Jemná, kulatá, hladká, sládká s minimální svíravostí chuť.
Velmi dlouhý, jemně dřevitý, sládnoucí, jen lehce svíravý chuťový dozvuk.
Vzhled
Zakroucený tvar, připomínající čínské čaje. Matně šedozelené lístky.
Žlutozelená nefritová barva nálevu.
Kultivar - odrůda neboli sorta
Yabukita
Nálev
9gr čaje na 600ml vody
6gr čaje na 250ml vody
1 polévková lžíce jsou 3gr
Příprava
1. nálev: teplota vody 80°C, louhovat do 2 minut
2. nálev: teplota vody 85°C, louhovat 2 minuty
3. nálev: teplota vody 90°C, louhovat 3 minuty
Uvedená příprava je čistě orientační. Záleží na kvalitě vody a chutí každého z nás.
Skladujte v suchu a temnu.

Podobné produkty


MAO JIAN | Dobrá čajovna Olomouc
bio

MAO JIAN

„ochmýřené špičky“

Mírně aromatický, značně povzbuzující čaj pro běžné dopolední popíjení.
čína
hunan
zelený

50 gr | 149 Kč | skladem

TAI MU LONG ZHU | Dobrá čajovna Olomouc

TAI MU LONG ZHU

„dračí oči“

Ručně smotané lístky s tipsy do kuliček, s pozvolna otevírající chutí a vzhledu.
čína
fujian
zelený

50 gr | 219 Kč | skladem

MATCHA KYOTO NATURAL | Dobrá čajovna Olomouc
bio

MATCHA KYOTO NATURAL

„matcha na vaření“

Základního sorta práškového čaje Matcha používaná jako ingredience do pokrmů.
japonsko
uji
zelený

50 gr | 296 Kč | skladem

NOKCHA „DARACK“ | Dobrá čajovna Olomouc
Doporučujeme BIO

NOKCHA „DARACK“

„výběrová nokcha“

Nejjemnější a nejexklusivnější ručně vyráběný korejský organic čaj z druhé sklizně Sejak.
hadong
korea
zelený

40 gr | 496 Kč | skladem

MATCHA KYOTO | Dobrá čajovna Olomouc
Doporučujeme bio

MATCHA KYOTO

„obřadní matcha“

Nejznámější práškový japonský zelený čaj Matcha, používaný při japonské ceremonii.
japonsko
uji
zelený

30 gr | 466 Kč | skladem