KAMACHA URESHINO
Japonský čaj vyroben čínskou metodou, kdy jsou lístky prudce zahřáty na rozpálených pánvích.
Historie zpracování čajových lístků v Japonsku není tak dlouhá jako v sousední Číně, nicméně současný způsob zpracování čaje je unikátní, jako je unikátní celá japonská kultura. Naprostá většina čajových lístků je zpracovaná propařením, ale existuje výjimka. Čaj pochází z prefektury Saga.
Tou je nabízená Kamacha, který je vyrobena starou orthodoxní čínskou metodou, kdy jsou vlhké lístky prudce zahřáty na rozpálených pánvích. Tato technika se do Japonska dostala na konci 15. století.
Kamacha v Japonsku není příliš oblíbená, což je poněkud překvapivé. Kombinací specifických genetických vlastností japonského čajovníku a čínské techniky zpracování vzniká vysoce kvalitní čaj, který se ničím nezadá s nejlepšími druhy z Japonska i Číny.
Svěže nasládle dřevitá, lehce vegetální, u některých sort až trávovitá vůně.
Jemná, kulatá, hladká, sládká s minimální svíravostí chuť.
Velmi dlouhý, jemně dřevitý, sládnoucí, jen lehce svíravý chuťový dozvuk.
Zakroucený tvar, připomínající čínské čaje. Matně šedozelené lístky.
Žlutozelená nefritová barva nálevu.
9gr čaje na 600ml vody
6gr čaje na 250ml vody
1 polévková lžíce jsou 3gr
1. nálev: teplota vody 80°C, louhovat do 2 minut
2. nálev: teplota vody 85°C, louhovat 2 minuty
3. nálev: teplota vody 90°C, louhovat 3 minuty
Uvedená příprava je čistě orientační. Záleží na kvalitě vody a chutí každého z nás.
Skladujte v suchu a temnu.
Podobné produkty
SAKURACHA
„květy divokých třešní“
Ručně sbírané listy divoké třešně (druh sakury), zpracované ve stylu oolong.
SENCHA SHIRAHIME
„bílá královna z yame“
Sencha Shira Hime ve volném překladu jako "Bílá královna" odkazuje na nápadně světle zbarvené lístky tohoto zeleného japonského čaje.
MAO JIAN
„ochmýřené špičky“
Mírně aromatický, značně povzbuzující čaj pro běžné dopolední popíjení.
CHUN MEI
„vzácné obočí“
Klasický čínských zelený čaj, který se rozšířil do celého světa díky své silné a jedinečné chuti.