KUKICHA KYOTO
Stonkový nebo také řapíkový čaj, vznikající při výrobě delikatesního čaje Gyokuro.
Stonkový nebo také řapíkový čaj. Tento typ čaje bývá také základem při výrobě Hojicha, ale v tomto případě se jedná o vedlejší produkt, vznikající při výrobě delikatesního čaje Gyokuro. Čaj pochází z oblasti Uji v prefektuře Kyoto.
Většina japonských čajů se dnes dělá sbírána strojově a při zpracování se vytřídí velké množství stonků a řapíku. Ty však nejsou považovány za odpadní vedlejší produkt výroby kvalitního čaje, ale prodávají se jako Kukicha. Poskytují slabý čajový nálev, který má rovněž své ctitele, zvláště když se jedná o stonky vytříděné ze špičkového Gyokura. Světlezelené řapíky, nálev svěží zelené barvy a jemné trávové vůně. Vhodná pro pití v pozdních večerních hodinách, pro děti či osoby, které z různých důvodů nemohou konzumovat kofein.
Svěže nasládle dřevitá vůně připomínající čerstvé seno.
Jemná, kulatá, hladká, sladká, senová, osvěžující chuť.
Velmi dlouhý, jemně dřevitý, sládnoucí, senový chuťový dozvuk.
Jasně světle zelenou až žlutozelenou barvu s texturou připomínající čerstvé seno.
Světle zelená až žlutozelená barva nálevu.
9gr čaje na 600ml vody
6gr čaje na 300ml vody
1 polévková lžíce jsou 3gr
1. nálev: teplota vody 85°C, louhovat do 2 minut
2. nálev: teplota vody 85°C, louhovat 2 minuty
3. nálev: teplota vody 90°C, louhovat 3 minuty
Uvedená příprava je čistě orientační. Záleží na kvalitě vody a chutí každého z nás.
Skladujte v suchu a temnu.
Podobné produkty
MATCHA KYOTO
„obřadní matcha“
Nejznámější práškový japonský zelený čaj Matcha, používaný při japonské ceremonii
BANCHA KYOTO
Tradiční zelený japonský čaj s bohatou historií a osvěžující chutí.
KAMACHA URESHINO
Japonský čaj vyroben čínskou metodou, kdy jsou lístky prudce zahřáty na rozpálených pánvích.
DIAN LU CHA
„zelený yunnan“
Nefermentovaná podoba čínského čaje s lehkým náznakem Puehru v chuti.