KUKICHA KYOTO
Stonkový nebo také řapíkový čaj, vznikající při výrobě delikatesního čaje Gyokuro.
Stonkový nebo také řapíkový čaj. Tento typ čaje bývá také základem při výrobě Hojicha, ale v tomto případě se jedná o vedlejší produkt, vznikající při výrobě delikatesního čaje Gyokuro. Čaj pochází z oblasti Uji v prefektuře Kyoto.
Většina japonských čajů se dnes dělá sbírána strojově a při zpracování se vytřídí velké množství stonků a řapíku. Ty však nejsou považovány za odpadní vedlejší produkt výroby kvalitního čaje, ale prodávají se jako Kukicha. Poskytují slabý čajový nálev, který má rovněž své ctitele, zvláště když se jedná o stonky vytříděné ze špičkového Gyokura. Světlezelené řapíky, nálev svěží zelené barvy a jemné trávové vůně. Vhodná pro pití v pozdních večerních hodinách, pro děti či osoby, které z různých důvodů nemohou konzumovat kofein.
Svěže nasládle dřevitá vůně připomínající čerstvé seno.
Jemná, kulatá, hladká, sladká, senová, osvěžující chuť.
Velmi dlouhý, jemně dřevitý, sládnoucí, senový chuťový dozvuk.
Jasně světle zelenou až žlutozelenou barvu s texturou připomínající čerstvé seno.
Světle zelená až žlutozelená barva nálevu.
9gr čaje na 600ml vody
6gr čaje na 300ml vody
1 polévková lžíce jsou 3gr
1. nálev: teplota vody 85°C, louhovat do 2 minut
2. nálev: teplota vody 85°C, louhovat 2 minuty
3. nálev: teplota vody 90°C, louhovat 3 minuty
Uvedená příprava je čistě orientační. Záleží na kvalitě vody a chutí každého z nás.
Skladujte v suchu a temnu.
Podobné produkty
YAMACHA HAMAMATSU
„vysokohorská sencha“
Zelený nezastiňovaný čaj typu Sencha pěstovaný na horských terasovitých zahradách.
LIU AN GUA PIAN
„melounová semínka“
Nezvyklý vzhled čaje, značně povzbuzující a patřící do pětice vůbec nejznámějších čajů Číny.
CHÉ XANH
„zelený vietnam“
Tradiční zelený vietnamský čaj hluboce zakořeněný ve vietnamské kultůře.
KABUSECHA KYOTO
„zastiňovaná sencha“
Čaj typu Kabuse (zastiňovaná Sencha) s možností přípravy použitím studené vody a ledu.