MATCHA KYOTO
„obřadní matcha“
Nejznámější práškový japonský zelený čaj Matcha, používaný při japonské ceremonii
Jedná se o prvotřídní typ práškového velejemně mletého čaje z oblasti Uji v prefektuře Kyoto.
Matcha je používán při takzvaném japonském čajovém obřadu, kdy je čaj v originální misce, zvané chawan, šlehán bambusovou metličkou s názvem časen. Hráškově zelený velejemný prášek výrazně trávové vůně je projevem charakteristickým pro kvalitní Matcha. Vyrábí se rozemletím listových částí kvalitního meziproduktu Tencha (vybrané lístky neobsahující řapíky neboli blánky čajových lístků) na jemný, jasně světle zelený prášek. Napěněný nálev čaje má svěží zelenou barvu, nezapomenutelnou chuť, vysoce intensivní.
Doporučuje se požívati po desertu neb sladkosti japonské, nikoliv však na lačno.
Prašná, svěží, nasládle travnatá zelená vůně.
Plná, vysoce intenzivní, na konci značně nahořklá chuť.
Velmi dlouhý, vysoce intenzivní, nahořklý chuťový dozvuk.
Svěže zelený, na prach rozemletý list.
1 čajová lžička čaje na 150ml vody
nálev: teplota vody 70°C, vyšlehat metličkou Chasen
Uvedená příprava je čistě orientační. Záleží na kvalitě vody a chutí každého z nás.
Skladujte v suchu a temnu.
Podobné produkty
SAKURACHA
„květy divokých třešní“
Ručně sbírané listy divoké třešně (druh sakury), zpracované ve stylu oolong.
CHÉ XANH
„zelený vietnam“
Tradiční zelený vietnamský čaj hluboce zakořeněný ve vietnamské kultůře.
KAMACHA URESHINO
Japonský čaj vyroben čínskou metodou, kdy jsou lístky prudce zahřáty na rozpálených pánvích.
NOKCHA „DARACK“
„výběrová nokcha“
Nejjemnější a nejexklusivnější ručně vyráběný korejský organic čaj z druhé sklizně Sejak.