NOKCHA
„čistě zelený čaj“
Vysoce ceněná třída zeleného čaje s nevídanou chutí „na pomezí“ čajů čínských a japonských.
Nokcha, v překladu čistě „Zelený čaj“ – praotec japonských čajů, pěstovaný na mlžných svazích pohoří Jirishan na nejjižnějším pobřeží korejském od mistra v řemeslu pana Cho, který čaj pěstuje v zahradách citlivě umístěných v místním biotopu.
Máme to štěstí, že mistr Cho prošel veškerými strasti co se týče evropských směrnicí a dodává své kvalitní čaje výhradně do Dobrých čajoven. Listy jsou jemně napařeny a poté na pánvi lehce pečeny, aby se zastavil proces oxidace. Nabízejí pikantní oceánskou chuť.
Tento čajový skvost se sbírá a zpracovává výhradně ručně na malé rodinné farmě v 30denním období na přelomu dubna a května nazývaném Seyak. Vysoce ceněná třída ve stejnojmenném názvu Sejak z oblasti Hadong. Ve světlezeleném nálevu skrývá se nevídaná chuť „na pomezí“ čajů čínských a japonských.
V soutěží o nejlepší čaj roku v Dobrých čajovnách vyhrál ocenění „Čaj roku 2012“.
Jemně nasládlá, svěží, listová chuť.
Hladká, jemná, uklidňující, nasládlá, lehce trávová, oceánská chuť.
Velmi dlouhý, nasládle lehce květinově trávový chuťový dozvuk.
Matně šedozelené až zelenkavé, dlouhé lístky s velkým podílem tipsů.
Světle, kalná žlutá barva nálevu.
9gr čaje na 600ml vody
6gr čaje na 250ml vody
1 polévková lžíce jsou 3gr
1. nálev: teplota vody 80°C, louhovat do 2 minut
2. nálev: teplota vody 85°C, louhovat 2 minuty
3. nálev: teplota vody 85°C, louhovat 3 minuty
Uvedená příprava je čistě orientační. Záleží na kvalitě vody a chutí každého z nás.
Skladujte v suchu a temnu.
Podobné produkty
MAO JIAN
„ochmýřené špičky“
Mírně aromatický, značně povzbuzující čaj pro běžné dopolední popíjení.
BANCHA KYOTO
Tradiční zelený japonský čaj s bohatou historií a osvěžující chutí.
NOKCHA „DARACK“
„výběrová nokcha“
Nejjemnější a nejexklusivnější ručně vyráběný korejský organic čaj z druhé sklizně Sejak.
SAKURACHA
„květy divokých třešní“
Ručně sbírané listy divoké třešně (druh sakury), zpracované ve stylu oolong.