Tradiční, nejoblíbenější, základní sorta japonského zeleného čaje.
japonskoujizelený
50 gr | 296 Kč | skladem
Toto označení nese japonský zelený čaj, který je v současnosti nejtypičtějším čajem japonského trhu.
Tato sorta je proslulá zejména svým pečlivým zpracováním. Sencha má velice příznivé účinky na tělo i ducha, které povzbuzuje. Dává vydatný nálev i po několikerém zalití. Lístky z čajovníků kultivaru Yabukita, sklízené v období první sklizně v oblasti Uji, prefektura Kyoto. Vhodný k tichému setkání s nejmilejšími přáteli.
V soutěži Dobrých čajoven vyhrál „Čaj roku 2006“.
Svěže nasládle květinová, lehce bylinná, někdy lehce vegetální, u některých sort až řasovitá či zeleně mandlovitá.
Překvapivě plná, kulatá, hladká, nasládlá s minimální svíravostí chuť.
Velmi dlouhý, jemně hořkosladký, zvolna sládnoucí, jen lehce svíravý chuťový dozvuk.
Zploštěný tmavozelený až smaragdově tmavozelený, matně lesklý úzký list, s jistým podílem listových úlomků.
Yabukita
9gr čaje na 600ml vody
6gr čaje na 300ml vody
1 polévková lžíce jsou 3gr
1. nálev: teplota vody 80°C, louhovat do 2 minut
2. nálev: teplota vody 85°C, louhovat 2 minuty
3. nálev: teplota vody 90°C, louhovat 3 minuty
Uvedená příprava je čistě orientační. Záleží na kvalitě vody a chutí každého z nás.
Skladujte v suchu a temnu.