TAI MU LONG ZHU
„dračí oči“
Ručně smotané lístky s tipsy do kuliček, s pozvolna otevírající chutí a vzhledu.
Velejemný, vysoce kvalitní zelený čaj z vybraných čerstvých čajových výhonků, s delikatesní chutí a vůní horského vánku a především unikátním vzhledem. Neboť tento čaj je ručkami čínských sběraček zpracováván v kuličky, jež perlám se podobají a které v šálu po zalití vodou půvabně se rozvíjejí.
Je vyrobený z tenkých, slabě ochmýřených výhonků, které jsou při zpracování pracně srolovány do pravidelných kuliček o průměru půl cemntimetrů. Nejlépe si pohled na postupně se rozvíjející čaj užijete v gaiwanu, případně ve sklenici.
Z kuliček nejdříve vyraší dlouhé „pavoučí nožičky“ až se nakonec vše rozpadne v překvapivě dlouhé a celistvé výhonky. Ty svoji slabou chuť uvolňují poměrně dlouho a vydrží mnoho nálevů. Čaj pochází z oblasti Tai Mu v provincii Fujian.
Jemně nasládlá, svěží, listová chuť.
Hladká, jemná, uklidňující chuť.
Velmi dlouhý, nasládle lehce květinový chuťový dozvuk.
Matně šedozelené, dlouhé lístky, značně široké, s velkým podílem tipsů smotány kuličce.
Světle bíložlutá barva nálevu.
9gr čaje na 600ml vody
6gr čaje na 300ml vody
1 čajová lžička jsou 3gr
1. nálev: teplota vody 80°C, louhovat do 2 minut
2. nálev: teplota vody 85°C, louhovat 3 minuty
3. nálev: teplota vody 90°C, louhovat 3 minuty
Uvedená příprava je čistě orientační. Záleží na kvalitě vody a chutí každého z nás.
Skladujte v suchu a temnu.
Podobné produkty
BI LUO CHUNG „TAI HU“
„modrozelené spirálky jara“
Čajový originál, označovaný za "čajový persián" se svěží jemně trávovou a sladce ovocnou vůní.
HOJICHA KYOTO
Pražená japonská Kukicha s oříškovou, pečenou a kouřovou vůní. Vhodná na trávení po jídle.
SENCHA KYOTO
Tradiční, nejoblíbenější, základní sorta japonského zeleného čaje.
YAMACHA HAMAMATSU
„vysokohorská sencha“
Zelený nezastiňovaný čaj typu Sencha pěstovaný na horských terasovitých zahradách.