TAMARYOKUCHA URESHINO
Typ japonského zeleného čaje, částečně tvarován čínskou metodou s chlebovitou chutí.
Jedná se o prvotřídní typ japonského zeleného čaje, ovšem tvarovaného tzv. Čínskou methodou.
Nálev jest světlezelené barvy. Čaj i po několikerém zalití vydá v šálu vzácné aróma, milci čaje označované co „chlebovitost“. Lístky z čajovníků kultivaru Yabukita, sklízené v období první sklizně v oblasti Ureshino, prefektura Saga.
Několikanásobný vítěz hlasování Čaj roku.
Svěží, nasládle překvapivá chlebovitá vůně.
Plná, nasládlá, hladká, kulatá, prekticky bez svíravostí, jen na konci lehce ušlechtile chlebovitá chuť.
Velmi dlouhý, nasládlý, lehce chlebovitý chuťový dozvuk.
Suchý, světlezelený, zkroucený, spirálovitý matný list vypadající jako čínský čaj.
9gr čaje na 600ml vody
6gr čaje na 300ml vody
1 polévková lžíce jsou 3gr
1. nálev: teplota vody 80°C, louhovat do 2 minut
2. nálev: teplota vody 85°C, louhovat 2 minuty
3. nálev: teplota vody 90°C, louhovat 3 minuty
Uvedená příprava je čistě orientační. Záleží na kvalitě vody a chutí každého z nás.
Skladujte v suchu a temnu.
Podobné produkty
TAI MU LONG ZHU
„dračí oči“
Ručně smotané lístky s tipsy do kuliček, s pozvolna otevírající chutí a vzhledu.
NOKCHA „DARACK“
„výběrová nokcha“
Nejjemnější a nejexklusivnější ručně vyráběný korejský organic čaj z druhé sklizně Sejak.
MATCHA KYOTO NATURAL
„matcha na vaření“
Základního sorta práškového čaje Matcha používaná jako ingredience do pokrmů.
LIU AN GUA PIAN
„melounová semínka“
Nezvyklý vzhled čaje, značně povzbuzující a patřící do pětice vůbec nejznámějších čajů Číny.