TAMARYOKUCHA URESHINO
Typ japonského zeleného čaje, částečně tvarován čínskou metodou s chlebovitou chutí.
Jedná se o prvotřídní typ japonského zeleného čaje, ovšem tvarovaného tzv. Čínskou methodou.
Nálev jest světlezelené barvy. Čaj i po několikerém zalití vydá v šálu vzácné aróma, milci čaje označované co „chlebovitost“. Lístky z čajovníků kultivaru Yabukita, sklízené v období první sklizně v oblasti Ureshino, prefektura Saga.
Několikanásobný vítěz hlasování Čaj roku.
Svěží, nasládle překvapivá chlebovitá vůně.
Plná, nasládlá, hladká, kulatá, prekticky bez svíravostí, jen na konci lehce ušlechtile chlebovitá chuť.
Velmi dlouhý, nasládlý, lehce chlebovitý chuťový dozvuk.
Suchý, světlezelený, zkroucený, spirálovitý matný list vypadající jako čínský čaj.
9gr čaje na 600ml vody
6gr čaje na 300ml vody
1 polévková lžíce jsou 3gr
1. nálev: teplota vody 80°C, louhovat do 2 minut
2. nálev: teplota vody 85°C, louhovat 2 minuty
3. nálev: teplota vody 90°C, louhovat 3 minuty
Uvedená příprava je čistě orientační. Záleží na kvalitě vody a chutí každého z nás.
Skladujte v suchu a temnu.
Podobné produkty
SENCHA KYOTO
Tradiční, nejoblíbenější, základní sorta japonského zeleného čaje.
HOJICHA KYOTO
Pražená japonská Kukicha s oříškovou, pečenou a kouřovou vůní. Vhodná na trávení po jídle.
BI LUO CHUNG „TAI HU“
„modrozelené spirálky jara“
Čajový originál, označovaný za "čajový persián" se svěží jemně trávovou a sladce ovocnou vůní.
SAKURACHA
„květy divokých třešní“
Ručně sbírané listy divoké třešně (druh sakury), zpracované ve stylu oolong.