TAMARYOKUCHA URESHINO
Typ japonského zeleného čaje, částečně tvarován čínskou metodou s chlebovitou chutí.
Jedná se o prvotřídní typ japonského zeleného čaje, ovšem tvarovaného tzv. Čínskou methodou.
Nálev jest světlezelené barvy. Čaj i po několikerém zalití vydá v šálu vzácné aróma, milci čaje označované co „chlebovitost“. Lístky z čajovníků kultivaru Yabukita, sklízené v období první sklizně v oblasti Ureshino, prefektura Saga.
Několikanásobný vítěz hlasování Čaj roku.
Svěží, nasládle překvapivá chlebovitá vůně.
Plná, nasládlá, hladká, kulatá, prekticky bez svíravostí, jen na konci lehce ušlechtile chlebovitá chuť.
Velmi dlouhý, nasládlý, lehce chlebovitý chuťový dozvuk.
Suchý, světlezelený, zkroucený, spirálovitý matný list vypadající jako čínský čaj.
9gr čaje na 600ml vody
6gr čaje na 300ml vody
1 polévková lžíce jsou 3gr
1. nálev: teplota vody 80°C, louhovat do 2 minut
2. nálev: teplota vody 85°C, louhovat 2 minuty
3. nálev: teplota vody 90°C, louhovat 3 minuty
Uvedená příprava je čistě orientační. Záleží na kvalitě vody a chutí každého z nás.
Skladujte v suchu a temnu.
Podobné produkty
SENCHA SHIRAHIME 2022
„bílá královna“
Sencha Shira Hime ve volném překladu jako "Bílá královna" odkazuje na nápadně světle zbarvené lístky tohoto zeleného japonského čaje.
KABUSECHA KYOTO
„zastiňovaná sencha“
Čaj typu Kabuse (zastiňovaná Sencha) s možností přípravy použitím studené vody a ledu.
MATCHA KYOTO
„obřadní matcha“
Nejznámější práškový japonský zelený čaj Matcha, používaný při japonské ceremonii
YAMACHA HAMAMATSU
„vysokohorská sencha“
Zelený nezastiňovaný čaj typu Sencha pěstovaný na horských terasovitých zahradách.