YAMACHA HAMAMATSU
„vysokohorská sencha“
Zelený nezastiňovaný čaj typu Sencha pěstovaný na horských terasovitých zahradách.
Nezastiňovaný zelený čaj typu Sencha pěstovaný na horských terasovitých zahradách z oblasti Hamamatsu v provincii Shizuoka.
Temně zelený plochý lístek stejnoměrné velikosti, výrazné trávové vůně a nezaměnitelné chuti. Vyznačuje se pozoruhodnými povzbuzujícími účinky. Lístky jsou sklizeny v období první sklizně z čajovníků kultivaru Yabukita.
V soutěži Dobrých čajoven vyhrál „Čaj roku 2009“.
Svěží, sladká květinová vůně.
Plná, sladká, hladká, kulatá, prakticky bez svíravostí chuť s "umami".
Velmi dlouhý, nasládlý, lehce trávovitý chuťový dozvuk.
Tmavě smaragdově zelený, dlouhý, štíhlý až jehličkovitý, matně lesklý list.
Nefritová barva nálevu.
9gr čaje na 600ml vody
6gr čaje na 300ml vody
1 polévková lžíce jsou 3gr
1. nálev: teplota vody 80°C, louhovat do 2 minut
2. nálev: teplota vody 85°C, louhovat 2 minuty
3. nálev: teplota vody 90°C, louhovat 3 minuty
Uvedená příprava je čistě orientační. Záleží na kvalitě vody a chutí každého z nás.
Skladujte v suchu a temnu.
Podobné produkty
CHÉ XANH
„zelený vietnam“
Tradiční zelený vietnamský čaj hluboce zakořeněný ve vietnamské kultůře.
KAMACHA URESHINO
Japonský čaj vyroben čínskou metodou, kdy jsou lístky prudce zahřáty na rozpálených pánvích.
NOKCHA „DARACK“
„výběrová nokcha“
Nejjemnější a nejexklusivnější ručně vyráběný korejský organic čaj z druhé sklizně Sejak.
LONG JING „TIGER SPRING“
„dračí studna“
Mezi znalci je čaj Long Jing označován jako špička mezi čínskými zelenými čaji vůbec.