ZHU CHA
„perlový čaj“
Mírně aromatický, značně povzbuzující čaj pro běžné dopolední popíjení.
100 gr | 128 Kč | skladem
V Evropě nazývaný Gunpowder, neboli „střelný prach“.
Levný a běžný čínský čaj. Je typický zpracováním do malých pevně svinutých kuliček. Nálev světlezelené barvy chutná a voní lehce kouřově – toto aróma získává čaj v kovových pánvích, ve kterých se v krouživém pohybu čaj suší nad dřevěným uhlím. Jeden z prvních čajů, který se začal dovážet do Evropy.
Čerstvý čaj Zhu cha poznáte hned ve vzhledu, který by měl být co nejvíce lesklý. Jeho vůně není nikterak výrazná, jelikož síla chutě a vůně se objeví až po napaření či zaletí čajových svinutých kuliček. Často používán i k přípravě mátového čaje v severní Africe. Čaj pochází z provincie Zhejiang.
Sladce vegetální, lehce drsná, listovitá až lehce hrozinkovitá vůně.
Lehce sladce nahořklá, hladká jemná, někdy trochu kořeněná, kouřová chuť.
Velmi dlouhý, lehce nahořkle sladký, kouřový chuťový dozvuk.
Drobné až velmi drobné, tmavošedé až černošedé granulky lístky s matným leskem.
Světle žlutozelená barva nálevu.
7gr čaje na 600ml vody
1 polévková lžíce jsou 3,5gr
nálev: teplota vody 80°C, louhovat 2 minuty
Uvedená příprava je čistě orientační. Záleží na kvalitě vody a chutí každého z nás.
Skladujte v suchu a temnu.
Podobné produkty
KUKICHA KYOTO
Stonkový nebo také řapíkový čaj, vznikající při výrobě delikatesního čaje Gyokuro.
YAMACHA HAMAMATSU
„vysokohorská sencha“
Zelený nezastiňovaný čaj typu Sencha pěstovaný na horských terasovitých zahradách.
BI LUO CHUNG „TAI HU“
„modrozelené spirálky jara“
Čajový originál, označovaný za "čajový persián" se svěží jemně trávovou a sladce ovocnou vůní.
GYOKURO KYOTO
Excelentní vysoce znamenitý japonský zelený čaj z oblasti Uji v prefektuře Kyoto.