Doporučujeme

YOGI ČAJ

Směs koření typu skořice, zázvor, hřebíček, fenykl, kardamon v jednom balíčku a černý čaj Assám C.T.C. v balíčku druhém.

černý
koření
nečaj

100 gr | 165 Kč | skladem

Směs koření typu skořice, zázvor, hřebíček, fenykl kardamon a pomerančová kůra v jednom balíčku a černý čaj Assám C.T.C. v balíčku druhém.

KOŘENÍ

Skořice pochází pochopitelně ze Srí Lanky. Víc než 6 tisíc let se uplatňuje v tradiční lidové medicíně i jako součást nápojů a dezertů. Kůra stromu skořicovníku se sklízí dvakrát za rok a po odstranění korku se svine do známé dvojité trubičky. Skořici oceňují zejména lidé trpící infekcemi, potížemi s trávením, bolestmi kloubů nebo vysokou hladinou cukru v krvi.

Zázvor je rostlina původem z Číny a Indie. Používali ho už ale staří Řekové a Římané. Jak k ochucení pokrmů, tak coby prostředek k podpoře duševní i fyzické kondice. Oddenky výrazné chutě a vůně totiž blahodárně působí na trávení a imunitu.

Fenykl roste planě ve Středomoří, kde se užívají listy i plody, dále se s ní setkáme kolem Černého moře, v asijských zemích. Plody fenyklu jsou zdraví prospěšným kořením. Mají charakteristickou vůni, lehce štiplavou, nasládlou chuť. Pro někoho i trpká nebo hořká chuť.V Česku se vyskytuje na jižní Moravě.

Neméně zajímavou součástí Yogi směsi je hřebíček – kalich s poupětem hřebíčkovce kořenného. Sbírá se víc než 2,5 tisíce let, protože je nejen vynikajícím kořením, ale také účinným bojovníkem s bolestí a mikroorganismy.

Kardamom, tedy mouřeninský pepř, roste na Srí Lance, v Číně a na Sumatře. Plody tropického keře používali, stejně jako zázvor, už Římané. Drcené se přidávají do sladkého pečiva a čajů, tradiční medicína doporučuje kardamom k podpoře nervové soustavy, trávicího systému a obranyschopnosti.

ASSÁM C.T.C.

Indický základní černý čaj z údolní oblasti plantáží na březích řeky Brahmaputry. Z nabídky čajové burzy kolkatské, pravidelně vybíraný zástupce tzv. „silných“ nížinných indických čajů, vyráběných moderní metodou CTC – Crushing (drcení), Tearing (trhání) & Curling(rolování). Tato metoda dává vyniknout vydatné až živočišné vůni a syté dřevové chuti.

Vůně
Silná, kořeněná, štiplavá, aromatická vůně.
Chuť
Plná, hutná, nasládlá, nahořklá, kořeněná chuť.
Dlouhý, sladký, nahořklý, silně aromatický a kořeněný chuťový dozvuk.
Vzhled
Mix hnědo-zlatého koření a černých čajových kuliček.
Sytě tmavá barva nálevu.
Nálev
10gr koření + 7gr čaje na 600ml vody
1 polévková lžíce je 3,5gr.
Příprava
Nejdříve si v plechové nádobě uvaříme koření (10-15 minut)
Poté přestaneme koření vařit a vsypeme čaj.
Necháme louhovat dalších 5 minut a zcedíme.
Osladíme cukrem a medem, přidáme mléko.
Uvedená příprava je čistě orientační. Záleží na kvalitě vody a chutí každého z nás.
Skladujte v suchu a temnu.

Podobné produkty


TOUAREG | Dobrá čajovna Olomouc
Doporučujeme

TOUAREG

„čaj touaregů“

„Čaj Tuaregů“ jest zelený čaj Zhu cha smíchán s marockou mátou Nana. Doporučeno silně sladit!  
„mix“
čína
maroko
nečaj

100 gr | 165 Kč | skladem

KARKÁDE | Dobrá čajovna Olomouc

KARKÁDE

Květy ibišku súfánského - zdravý, osvěžující a kyselý toť nápoj.  
bylina
nečaj
súdán

100 gr | 78 Kč | skladem

ROOIBOS | Dobrá čajovna Olomouc
dárkové balení

ROOIBOS

Oblíbená a blahodárná kůra keře z Jížní Afriky nazývaného čajovec kapský (Aspalathus linearis).  
afrika
bylina
nečaj

100 gr | 78 Kč | skladem

YERBA MATÉ „RANCHO“ | Dobrá čajovna Olomouc

YERBA MATÉ „RANCHO“

Tradiční nápoj jihoamerických Indiánů, posvátná bylina Cesmína paraguayská z Brazílie.
brazílie
nečaj

100 gr | 78 Kč | skladem