BI LUO CHUNG „TAI HU“
„modrozelené spirálky jara“
Čajový originál, označovaný za „čajový persián“ se svěží jemně trávovou a sladce ovocnou vůní.
100 gr | 598 Kč | skladem
Tento skutečný čajový originál, označovaný za „čajový persián“ (pro svůj vzhled, vzácnost a způsob sběru nejmladších jarních lístků, kdy se vytrhávají toliko „podpaždíky“, tzn. zárodky nových větviček), je produkován v čínské provincii Jiangsu v malé vísce Dong Shan, ležící na poloostrově obklopeném jezerem Tai.
Droboulinké lístky barvy tmavě zelené až stříbřité, tvaru drobných jehliček spirálkovitě svinutých. Nálev průzračně zelené barvy, svěží jemné trávové až výrazné, sladce ovocné vůně. Chuť je plná, sametová, příjemně hořkosladká, dlouho přetrvávající na jazyku, s výrazně květovými akcenty.
Jemná, svěží, sladce květinová až bylinná, lehce drsná, někdy s mírně vegetální vůní.
Značně plná, ušlechtile hořkosladká, lehce kořeněná až peprná chuť. U dalších nálevů hladší, navíc trochu vegetální chuť.
Velmi dlouhý s přetrvávající hořkosladkostí a sládnoucí chuťový dozvuk v ústech .
Tmavozelené až lehce hnědavě zelené, drobné zakroucené spirálové lístky, pokryté drobounkými světle šedozelenými chloupky.
Světle zelenavá barva nálevu.
8gr čaje na 600ml vody
6gr čaje na 250ml vody
1 polévková lžíce jsou 2gr
1. nálev: teplota vody 80°C, louhovat do 2 minut
2. nálev: teplota vody 85°C, louhovat 3 minuty
3. nálev: teplota vody 90°C, louhovat 3 minuty
Uvedená příprava je čistě orientační. Záleží na kvalitě vody a chutí každého z nás.
Skladujte v suchu a temnu.
Podobné produkty
CHUN MEI
„vzácné obočí“
Klasický čínských zelený čaj, který se rozšířil do celého světa díky své silné a jedinečné chuti.
LIU AN GUA PIAN
„melounová semínka“
Nezvyklý vzhled čaje, značně povzbuzující a patřící do pětice vůbec nejznámějších čajů Číny.
KABUSECHA FUKAMUSHI
„Rytíř z Yame“
Kabusecha Fukamushi - jedinečnost japonského čajového umění, spojující tradiční metody s moderní elegancí.
100 gr | 710 Kč | skladem
BANCHA KYOTO
Tradiční zelený japonský čaj s bohatou historií a osvěžující chutí.